problem z ubytkiem płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z ubytkiem płynu chłodniczego
panowie wiem że tematów takich było kilka ale nieznalazłem takiego przypadku jak mój więc pisze
zauważyłem że gdzieś ucieka mi płyn chłodniczy może niewiele ale zawsze
otóż podejrzewam żę chłodnica jest w którymś miejscu nieszczelna bo wieczorem przy zapalonoch swiatłąch mijania ewidentnie widać jak płyn odparowywuje sobie
otworzyłęm maske w garażu i rzeczywiście widąc żę to jest chyba przyczyna ubytku płynu! z tego co wiem jest jakiś proszek do uszczelniania ukłądu chłodzącego czy moge zaryzykować i wsypać go troche pomorze to coś czy lepiej dać sobie z tym spokuj!
dzięki za odpowiedzi z góry 
Re: problem z ubytkiem płynu chłodniczego
olej ten proszek, jak nie zapcha Ci miejsca wycieku to zapcha np, nagrzewnice*daniel* pisze:z tego co wiem jest jakiś proszek do uszczelniania ukłądu chłodzącego czy moge zaryzykować i wsypać go troche pomorze to coś czy lepiej dać sobie z tym spokuj!
albo przytka w nieodpowiednim momencie termostat .... i wtedy zaczną się kłopoty
dobrze obejrzyj gdzie masz wilgotno i usuń usterkę no chyba że Ci wciąga także
do komory spalanie i idzie w wydech ale to jużinna sprawa ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
napewno musi być gdzieś nieszczelna chłodnica bo widać że płyn paruje z niej ewidentnie a tak chyba być niemoże!no to bende musiał chłodnice wykręcić i najwyrzej do spawania zawiesć :panna:a z proszkiem już miałem kiedyś doczyniena w poprzednim mk1 i pomogło :jezor:ale nigdy niema pewności z takim "piaskiem" czy niezadziała w odwrotną strone i niezpapra czegoś innego