Elektryka - szalejące wycieraczki, błąd ESP?! Pomocy.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bialy13
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Elektryka - szalejące wycieraczki, błąd ESP?! Pomocy.

Post autor: bialy13 » sob maja 09, 2009 16:29

Witam! Dopiero zaczynam na forum. Nie dawno kupiłem Golfa IV. Spisuje się dobrze.
Ostatnio mam problem z wycieraczkami. Same się włączają "śmigną" trzy razy i stają w dowolnej pozycji (przeszkadza trochę to w widoczności). Nie mogę w tym czasie używać wycieraczki. Po chwili znowu, śmigną 3 razy i stają w jakieś pozycji!!! Zaczyna się to kiedy włączam silnik, i już na rozruchu zaczynają szaleć!

Druga kwestia to ESP. Cały czas pali mi się ikonka od ESP na pulpicie (pomarańczowy trójkąt z wykrzyknikiem w środku, otoczony okrągłą strzałką!). W ogóle przycisk ESP mi nie działa?! Nie wiem co jest z tym?!?
Ktoś pomorze?

----------------------------
jeśli ktoś potrzebuje instrukcji obsługi VW Golf IV PL to piszcie!

Awatar użytkownika
MIT
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: MIT » sob maja 09, 2009 18:13

U mnie ten przycisk nie działał ponieważ miałem wypiętą wtyczkę....wyciągłem przycisk jak radzili mi na forum i też nie wierzyłem ze może być wypięta...a jednak :bajer: włożyłem i działa :bigok:

banan1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: banan1 » sob maja 09, 2009 18:54

Sprawdz w przekazniku wycieraczek, stycznik. Ja mialem przepalone styki i robily zwracie. Wymianilem na nowy i jest OK. Koszt stycznika ok 2,5 zl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”