drgania silnika przy 2000-2200 obr/min
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
drgania silnika przy 2000-2200 obr/min
Witam,
zauważyłem ostatnio, że silnik dziwnie drga w zakresie obrotów 2000-2200
Podczas postoju i powolnym dodawaniu gazu, kiedy obroty silnika wejdą w ten zakres, silnik strasznie drży i dragania przenoszą się również na karoserię.
Podczas jazdy w tym zakresie obrotów czuć wibracje w całym aucie i na kierownicy...
dodam iż na innych obrotach podczas jazdy oraz na postoju silniczek pracuje równiutko.
Co może być przyczyną takiego zachowania ??
Pozdr.
zauważyłem ostatnio, że silnik dziwnie drga w zakresie obrotów 2000-2200
Podczas postoju i powolnym dodawaniu gazu, kiedy obroty silnika wejdą w ten zakres, silnik strasznie drży i dragania przenoszą się również na karoserię.
Podczas jazdy w tym zakresie obrotów czuć wibracje w całym aucie i na kierownicy...
dodam iż na innych obrotach podczas jazdy oraz na postoju silniczek pracuje równiutko.
Co może być przyczyną takiego zachowania ??
Pozdr.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie koniecznie musisz mieć kanał wystarczy zaciągnąć dobrze ręczny a druga osoba niech próbuje ruszać delikatnie ale stanowczo -ty zaś przez otwartą maskę lukaj jak zachowuje się silnik ijak pracuje na poduchach, tak sprawdzałem u siebie i zdało egzamin.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Witam, podpinam się pod temat. Mam w aucie (MK4 TDI 130) podobny problem, podwyższone wibracje w zakresie ok 2000 obr., choć duże czuć także na biegu jałowym. Wyjąłem ostatnio puszkę filtra powietrza żeby dostać się do tej poduchy. Czy jeśli mogę dosyć lekko rozbujać silnik na poduszce to tak ma być czy jest już walnięta?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Walnięta na bank silnik powinien być na poduchach elastyczny ale nie tak by nim bujać na wszystkie strony powinien dać sie ruszyć ale nie za mocno najlepiej widać przy próbie ruszania na zaciągniętym ręcznym na otwartej masce przy obserwacji przez drugą osobę.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.