Witam
Koledzy mam problem ze swoim golfem IV rok 2002, w ostatnim czasie zauważyłem znaczny spadek mocy. Auto nie ma takiego powera jak miało z gazem w podłoge na 4 dochodzę do 80, a na 6 do 120, dodam że nie czuje takiego odejścia, tak jakby turbo sie nie załączało ale turbine słychać normalnie tak jak wcześniej.\
Wcześniej auto ciągnęło w miarę normalnie tylko przy obrotach około 2100 łapało ładnie i do pewnego momentu ciągnęło po czym wyłączyło się na moment i dalej ciągnęło.
Auto nie puszcza żadnego dymu ani nie bierze oleju.
Co może być przyczyną co moge z tym problemem zrobić
Brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bartez
- JVC KLIKA
- Kontakt:
Po wstępnych oględzinach i diagnozie VAG'iem jedynym blędem było coś związane z przepływomierzem.
Szukałem w EGR i fakt był strasznie zalepiony taką czarną lepką sadzą. Po wszystkich testach wszystko dalej stało w miejscu. Ostatnią deką ratunku było wypięcie kostki z przepływomierza i to dało efekt, tak więc do wymiany przepływomierz, który już zamówiłem i na jutro będzie.
Szukałem w EGR i fakt był strasznie zalepiony taką czarną lepką sadzą. Po wszystkich testach wszystko dalej stało w miejscu. Ostatnią deką ratunku było wypięcie kostki z przepływomierza i to dało efekt, tak więc do wymiany przepływomierz, który już zamówiłem i na jutro będzie.