Drugie zapytanie mam w stosunku co do turba... Posiadam pompę z grzybkiem tylko nie wiem gdzie wpiąć ten wężyk od grzybka co idzie do pompy.. nigdzie nie widzę tego króćca...
Trzecie pytanie..

Fotki poglądowe do pytania jeden i dwa

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Powinien być króciec w metalowym kolanku nad kolektorem ssącym,ale w 1V go nie ma.Trzeba dorobić...ja mam dorabiane.Marcin997 pisze:nie wiem gdzie wpiąć ten wężyk od grzybka co idzie do pompy
Może miał założoną pompę z grzybem,ale z podpiętym wężykiem...ten wężyk to kropka nad "i"Marcin997 pisze:przejechałem się mk2 1.6 td 1V taki jak mój i jego idzie o wiele lepiej.
Ten czarny wąż,który łączy się z tym czerwonym powinien być podpięty do tej grubej rury dolotowej...tam gdzie jest podpięte to małe gumowe kolanko.Tego kolanka nie powinno być...Marcin997 pisze:powiedział ze tak nie ma być ale jak to nie wie... Prosił bym o pomoc...
To jak go wywalę, znaczy to małe kolanko to będzie dziura... tam jest takie plastikowe coś,, ponoć od przeładowania turbiny... Więc dziury tam nie zostawię skoro dali węża to gdzieś wpięty musi byc...Michaś_1977 pisze:Tego kolanka nie powinno być...
Niekoniecznie...w moim jest.t0mal pisze:Ktoś prawdopodobnie zmieniał kolektor, albo głowicę z kolektorem i zafundował ci zawór "bezpieczeństwa"
Przecież napisałem Ci,że masz go wpiąć do grubej rury,a nie do zaworu...z resztą koVWal Mk2, pokazał jak ma być...Marcin997 pisze:To jak go wywalę, znaczy to małe kolanko to będzie dziura... tam jest takie plastikowe coś,, ponoć od przeładowania turbiny.
Niekoniecznie...jak nie planuje podkręcać cisnienia,to nie musi.wojtek0231 pisze:Ten zawór na kolektorze musisz zaślepić
Wybacz,ale niektórzy często pytają o takie rzeczy,że nie wiem czy żartują,czy faktycznie nie wiedzą...Marcin997 pisze:Az taki zielony to nie jestem..
Zapewne to turbo zrobiło tą różnicęMarcin997 pisze:Miał tą samą pompę co i ja... tylko turbo inne..
Nie kogo,tylko co-zawórMarcin997 pisze:Kogo mam rozebrać i zatkać??
Tak.Od czoła widać otwór w którym jest śrubka,trzeba ją wykręcić,wyjąć sprężynkę i włożyć kawałek np.kawałek cienkiej rurki,żeby było na sztywno.Dekielek upuszczający ciśnienie nie będzie dzięki temu podnosił się...Marcin997 pisze:Mniemam że rozebrać i zaślepić mam to co jest oznaczone znakiem zapytania?
Tak.Możesz podpatrzeć u kogoś jak to ma być.Marcin997 pisze:A wężyk od Pompy mam wpiąć w pozycję numer dwa?
Z tym uporałem się wczorajMichaś_1977 pisze:Tak.Od czoła widać otwór w którym jest śrubka,trzeba ją wykręcić,wyjąć sprężynkę i włożyć kawałek np.kawałek cienkiej rurki,żeby było na sztywno.Dekielek upuszczający ciśnienie nie będzie dzięki temu podnosił się...
A da się ten tłoko-rozdzielacz jakoś wykręcić i przeczyścić?? Tylko tak żebym sam poskładał czy lepiej dać komuś??Michaś_1977 pisze:Co do taj pompy od wujka,to faktycznie może być wina tłoko-rozdzielacza...
I zamontowałeś w całości razem z siłownikiem? p2p? nic więcej nie trzeba było modzić?Michaś_1977 pisze:Moja też ma siłownik...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 78 gości