Zaswiecająca kontrolka ABS w trakcie odpalania

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sklejku » wt paź 12, 2010 10:37

Witam mam takie pytanie, mianowicie podczas odpalania(tylko i wylacznie kiedy silnik jest calkowicie wychlodzony po nocnym przymrozku) zaswieca sie kontrolka abs (pomaranczowa) auto odpala (wtedy kontrolka abs gasnie) wydaje mi sie w sposob normalny ale zaczelo sie to dziac podczas ostatnich przymrozkow temp ok -2,3 st wczesniej ten problem nie wystepowal nawet jak odpalalem w -25st mrozie rok temu ...moze mi ktos powiedziec czym to moze byc spowodowane? Czy jest sie czym martwic? Swiece zarowe zmienialem rok temu na BERU-jedne z wyzszej polki wiec chyba raczej nie padly by po roku auto odpala odrazu na 4 cylindry wiec raczej wszystkie grzeja, moze to byc wina pompy moze trzeba ja regulowac? sam nie wiem Prosze o pomoc Dziekuje z gory za odp.

Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » wt paź 12, 2010 12:05

sklejku pisze:zaczelo sie to dziac podczas ostatnich przymrozkow temp ok -2,3 st wczesniej ten problem nie wystepowal nawet jak odpalalem w -25st mrozie rok temu ...moze mi ktos powiedziec czym to moze byc spowodowane?
rok temu akumulator był sprawniejszy więc się to nie działo, kontrolka ABS reaguje w ten sposób na spadki napięcia. Dobrze byłoby też oczyścić dokładnie klemy oraz połączenia masy z nadwoziem i skrzynią biegów.

Obrazek

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sklejku » wt paź 12, 2010 18:57

Dzieki wielkie sprobuje, mam nadzieje ze to tylko to ;)

Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”