Jaka marka opon letnich
-
- Użytkownik
Re: Jaka marka opon letnich
Jesli chodzi o Fulde to u siebie letnie mam Sportcontrol i moge polecic
ALH -> 205 -> soft
Jaka marka opon letnich
napewno potrzebujesz takie drogie opony?
Bora alh nie grzeszy moca.
Do 200zl za opone mozna przebierac w markach, kormoran, riken, nexen itp.
Ja osobiscie, kupuje tansze opony i nie nazekam. Raz kupilem dunlop sp sport 9000 i szybko sie skonczyly.
Przy normalnej jezdzie nie widze roznic.
Bora alh nie grzeszy moca.
Do 200zl za opone mozna przebierac w markach, kormoran, riken, nexen itp.
Ja osobiscie, kupuje tansze opony i nie nazekam. Raz kupilem dunlop sp sport 9000 i szybko sie skonczyly.
Przy normalnej jezdzie nie widze roznic.
Jaka marka opon letnich
Dzięki za podpowiedzi.
Wolałbym konkretne opony kupić bo dużo podróżuje, dystanse po 1000km w jedną stronę.
Może ujmę to tak, najważniejsze żeby były najporządniejsze w cenie do 250-270zł za sztukę.
Ktoś jeszcze się wypowie?
Pozdrawiam.
Wolałbym konkretne opony kupić bo dużo podróżuje, dystanse po 1000km w jedną stronę.
Może ujmę to tak, najważniejsze żeby były najporządniejsze w cenie do 250-270zł za sztukę.
Pozdrawiam.
Jaka marka opon letnich
Mam te Hankooki tylko w innym rozmiarze (225/45 R17). Są wygodne (w sensie komfortu), ciche (nie szumią) i na mokrym idą prawie jak po szynach, na suchym oczywiście też ok, ale to już większość opon radzi sobie dobrze na suche nawierzchni. Jestem bardzo zadowolony.damianoo pisze:http://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook ... h#81158669
Jaka marka opon letnich
Podrzucicie jakąś konkretną oponę w cenie ok. 200zł Potrzebuje dwie na przod do golfa
edit: soory
oczywiście 205/55R16 , bądź 205/60
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2015 18:10 przez karacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaka marka opon letnich
karacz ale zapomniales napisac jakie wymiary
jak do golfa 4, to 205/55 inaczej powiekszysz troche obwod kola.
Ale co do opony to moim zdaniem nie ma co przeplacac. Ja bym wzial najtansza firmowa opone.
Przykladowo pare lat temu do leona kupilem opony chinskie rotalla 500zl za komplet. Moze na mokrym nie byly najlepsze ale przejechalem mnostwo km i bylo wszystko ok. A dunlop sp sport 9000 zajezdzilem bardzo szybko, bez zadnych szalenstw bo w goflie 3, 101km.
I jak bedzie kupowal to upewnij sie, ze opona ma rant ochronny. Bo sa tez bez a to nawet jakos gorzej wyglada.
jak do golfa 4, to 205/55 inaczej powiekszysz troche obwod kola.
Ale co do opony to moim zdaniem nie ma co przeplacac. Ja bym wzial najtansza firmowa opone.
Przykladowo pare lat temu do leona kupilem opony chinskie rotalla 500zl za komplet. Moze na mokrym nie byly najlepsze ale przejechalem mnostwo km i bylo wszystko ok. A dunlop sp sport 9000 zajezdzilem bardzo szybko, bez zadnych szalenstw bo w goflie 3, 101km.
I jak bedzie kupowal to upewnij sie, ze opona ma rant ochronny. Bo sa tez bez a to nawet jakos gorzej wyglada.
-
- Ma gadane
Jeżeli tak lepiej kupić droższą oponędamianoo pisze:Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
a) bezpieczeństwo wyższcze
b) mniej siez zużywa
c) opony premium wpływają na niższe zużycie paliwa
J
-
- Ma gadane
karacz pisze:Podrzucicie jakąś konkretną oponę w cenie ok. 200zł Potrzebuje dwie na przod do golfa
Może coś od Hankooka? http://www.rezulteo-opony.pl/szukaj-opo ... 8bbea0b9f0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakie proponujesz?drogowskaz pisze:Jeżeli tak lepiej kupić droższą oponędamianoo pisze:Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
b) mniej siez zużywa
J
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jaka marka opon letnich
witam, nie wiem na jaki index prędkości się zdecydowac w oponach letnich, mam pytanie czy trwalość opon zależy również od tego jaki mamy index prędkości?
-
- Ma gadane
Poszukaj jaki indeks prędkości masz na stronach sklepów lub na porównywarce do której dałem linka kilka postów temu. możesz generalnie zwiększać indeks prędkości od tego co daje fabryka, ale nie wpływa to na to, że opona się mniej ściera tylko ze wytrzyma duże prędkości, bardzie to ma wpływ w dziedzienie budowy opony - karkas niż mieszanka.szewczi90 pisze:witam, nie wiem na jaki index prędkości się zdecydowac w oponach letnich, mam pytanie czy trwalość opon zależy również od tego jaki mamy index prędkości?
-
- Gadatliwa bestia
Bezpieczeństwo może i wyższe, ale z tym zużywaniem wg mnie to jest odwrotnie, jesli opona bardzo dobrze trzyma, to się szybciej zużywa ze względu na miękką mieszankę, coś za coś.drogowskaz pisze:Jeżeli tak lepiej kupić droższą oponędamianoo pisze:Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
b) mniej siez zużywa
J
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Jaka marka opon letnich
damianoo, ja polece Fulde SportControl wczesniej mialem Dunlop Sport Maxx. Niby Dunlop klasa "premium", Fulda klasa "srednia" i roznica jest ale tylko w cenie bo obie opony zachowuja sie podobnie, wiec po co przeplacac...Roznicy w spalniu nie zauwazylem, wiec pitolenie ze opony "premium" wplywaja na nizsze zuzycie paliwa jest bzdura. Moze jak sie zapoda jakies typowe chinole to i bedzie cos tam wiecej palil.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Jaka marka opon letnich
ktoś coś powie na temat różnic między nankangami ns2 a ns20 ?
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... l#79958339" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... y#81596365" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... l#79958339" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... y#81596365" onclick="window.open(this.href);return false;