vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » ndz lis 05, 2017 09:36

Hejka.

Panowie rzeźby ciąg dalszy.
Jaka pompa paliwa do VR6 na aparacie z 93 roku. Pytanie zasadnicze 3 czy 4 bary? Zdania są podzielone. Po wymontowaniu siedziała tam zwykła pompka jak w passacie b3 1,8 albo 2,0. Wymontowałem, bo cofa się paliwo, "zaworek nie trzyma".

Po szczegółowej analizie portalu aukcyjnego zauważyłem że te same pompy paliwa 3 barowe siedzą i w 1,4 AEX, 1,6 AEE i 2,8 AAA. Kosz z pompą Boscha ma ciśnienie od 0,7 do 7 bar (prawdę mówiąc nie wiem jak to możliwe) i nie ukrywam, że mam mentlik w głowie...

Powstaje pytanie, jaką pompę wsadzić?

Pozdrawiam
PAPAYOS


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3452
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Gwiazdor » ndz lis 05, 2017 10:23

Ja miałem z 1.4 ciśnienie ok. ale wydajność kulała. Założyłem chyba od 9A. Najlepiej to bak od vra i pompa w zbiornik.
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2017 10:48 przez Gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek

Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » ndz lis 05, 2017 10:46

Gwiazdor pisze:Najlepiej to Bąk od vra i pompa w zbiornik.
Mam bak od golfa III pompa od passata vr6.


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3452
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Gwiazdor » ndz lis 05, 2017 10:49

PAPAYOS pisze:
Gwiazdor pisze:Najlepiej to Bąk od vra i pompa w zbiornik.
Mam bak od golfa III pompa od passata vr6.
To kup to samo :-)


Obrazek

Luki1608
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 243
Rejestracja: wt cze 04, 2013 08:30
Lokalizacja: Lubin

vr6 w mk2 ????

Post autor: Luki1608 » sob lis 18, 2017 20:29

Panowie, jak dobrze sprawdzic zeby w 100% byc pewnym czy łancuch nie przeskoczyl o ząbek ?
wystarczy ze naciecie w kole pasowym ustawie na znak w pokrywie rozrzadu i u góry na walkach zeby naciecia sie zgrywały?
Oraz chcialbym tez sprawdzic czy walki nie obrocily sie o 180st , jak sprawdzic?
pozdrawiam :pub:



Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » ndz lis 19, 2017 08:46

Wycięcia w walkach nie są symetryczne, więc pasują tylko w jednej pozycj do blokady walkow rozrzadu - gdyby były odwrócone o 180st to się nie zgraja z kołem pasowym - nie założysz blokady walkow. Co do wału to jeśli nie masz znaku na kole pasowym to musisz zrzucac skrzynie i patrzeć po zebatce walu. Co do walka posredniego to jak wyżej. Jak masz znak na kole to kolo ustawiasz na znak do znaku na bloku, a walki musza siedziec na blokadzie. Aha - i jak górny napinacz jest dupny to nawet nie próbuj, bo jest luz na górnym łańcuchu i i tak będą Ci głupoty na walkach "wychodzily" - to samo z resztą przy wyjechanym dolnym napinaczu.

Tu masz wszystko: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=7571" onclick="window.open(this.href);return false;


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Luki1608
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 243
Rejestracja: wt cze 04, 2013 08:30
Lokalizacja: Lubin

vr6 w mk2 ????

Post autor: Luki1608 » pn lis 20, 2017 12:17

el Kozako, dzieki :pub:



Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » pn lis 20, 2017 19:35

Spox, mnie też Ludzie pomogli więc choć tak się odwdziecze :pub: :pub:


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Awatar użytkownika
dziadek8409
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: śr lip 04, 2012 21:58

vr6 w mk2 ????

Post autor: dziadek8409 » wt lut 13, 2018 17:55

Witam, panowie mogę kupić sharana vr6 z 1997 roku chcę swapować do mk2 moje pytanie jest takie:
czy kostki przy skrzynce bezpiecznikowej będą pasowały do mojego mk2?, czy jest już jakaś zmiana?
wszyscy piszą że z mk3 pasują z passata b3,b4 też a o swapie z sharana to jest mało info.



Adrian27
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: pn gru 04, 2017 22:26

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Adrian27 » pt lut 23, 2018 09:39

Witam panowie.

Dawca passat b4 na module z immo, posiadam komputer o oznaczemiu 258 CL I zastanawiam sie czy szukac innego komputera czy bawić się w przekładanie immo?



Awatar użytkownika
Dziku VR6
Pussy Wagon
Pussy Wagon
Posty: 3114
Rejestracja: śr lis 05, 2008 11:18
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Dziku VR6 » śr lut 28, 2018 02:21

dziadek8409 pisze:
wt lut 13, 2018 17:55
Witam, panowie mogę kupić sharana vr6 z 1997 roku chcę swapować do mk2 moje pytanie jest takie:
czy kostki przy skrzynce bezpiecznikowej będą pasowały do mojego mk2?, czy jest już jakaś zmiana?
wszyscy piszą że z mk3 pasują z passata b3,b4 też a o swapie z sharana to jest mało info.
nie pasuje nic. jestem poswapie vr6 z galaxy do mk1 i moge zrobic coś podobnego . jak cos to pw


Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień

Adrian27
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: pn gru 04, 2017 22:26

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: Adrian27 » ndz mar 18, 2018 17:12

Ponawiam pytanie

Dawca passat b4 na module z immo, posiadam komputer o oznaczemiu 258 CL I zastanawiam sie czy szukac innego komputera czy bawić się w przekładanie immo?



Awatar użytkownika
BartesWZL
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 810
Rejestracja: ndz mar 29, 2015 15:25
Lokalizacja: Lubin/ dolnośląskie

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: BartesWZL » ndz mar 18, 2018 23:38

Mogę sie mylić ale z tego co pamiętam miałem 258 CL sterownik i nie posiadał immo.


Moje MKIV 2.0 Votex/X3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=578589" onclick="window.open(this.href);return false;

Corrado VR6 <3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=605382" onclick="window.open(this.href);return false;

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » sob mar 24, 2018 12:23

Witam mam pytanie jakie powinno byc cisnienia paliwa,i czy sprzwdzic na zasilaniu i powrocie,i jakie powinno byc zwiekszajac obroty silnika,silnik na wolnyh obrotach pracuje równo,ale nie wkreca sie na obroty przebiera,nie pracuje na wszystkie gary,regulator wymieniony na nowy .



ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość