Dzięki MBC za 80zł poślesz swoje turbo na złom w przeciągu sześciu miesięcy. Zawór ma wentyl do atmosfery, ale największą wadą jest to że się zapycha i powoduje przeładowania.
1.6 TDic SB garrett T2 jaki najlepszy MBC?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Marudzisz - chyba nie robiłeś tego w T3  

Dzięki MBC za 80zł poślesz swoje turbo na złom w przeciągu sześciu miesięcy. Zawór ma wentyl do atmosfery, ale największą wadą jest to że się zapycha i powoduje przeładowania.

- binekbnk
 - Grupa Podlasie

- Kontakt:

- BENITO
 - Forum Master

- Kontakt:

t0mal, Mi się nigdy nie zapchało MBC, czym niby ma się zapchać?

Powrót do korzeni, GTD to jest to.
						- 
				arwam

binekbnk pisze: sztanga jest z tyłu sprężarki, a żeby nią regulować trzeba mieć gumowe ręce..
co nie zmienia faktu że nawet od góry jest możliwe.
a żeby więcej pompować to trzeba zawór na kolektorze dolotowym unieruchomić. inaczej na nic Twoje wysiłki
Syfem z powietrza, oparami z odmy itp.t0mal, Mi się nigdy nie zapchało MBC, czym niby ma się zapchać?
- 
				arwam

t0mal,   ja tego nawet na samoróbce nie doświadczyłem może dlateog że mam cięższą kulkę i moje "MBC" pracuje na ciśnieniach uzależnionych od stopnia naciśnięcia gazu

- binekbnk
 - Grupa Podlasie

- Kontakt:

- binekbnk
 - Grupa Podlasie

- Kontakt:

Re: 1.6 TDic SB garrett T2 jaki najlepszy MBC?
arwam pisze:binekbnk pisze: sztanga jest z tyłu sprężarki, a żeby nią regulować trzeba mieć gumowe ręce..
co nie zmienia faktu że nawet od góry jest możliwe.
a żeby więcej pompować to trzeba zawór na kolektorze dolotowym unieruchomić. inaczej na nic Twoje wysiłki
Możesz mi powiedzieć czy trzeba ją wkręcać czy wykręcać? Wiem, że to najzdrowiej i w ogóle, ale przyznaj, że dostęp jest fatalny.
- 
				arwam

binekbnk pisze:Możesz mi powiedzieć czy trzeba ją wkręcać czy wykręcać? Wiem, że to najzdrowiej i w ogóle, ale przyznaj, że dostęp jest fatalny.
jak chcesz zwiększyć ciśnienie to wkręcasz czyli skracasz. a co do dostępu to nie jest zły, ciekawe co być powiedział jakby Ci przyszło u mnie sztangę podregulować w GT2052V ?
żeby to zrobić to trzeba zdemontowaćz auta turbo bo tam nie masz absolutnie ani z góry ani z dołu dostępu