Passat B5FL (3BG) AVF Variant -Pastuch FreeStyle
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Passat B5FL (3BG) AVF -Pastuch :-)
Ja kupiłem jedne z anglika żeby w razie czego połamać i sprawdzić ich budowę Lampy rozkleja mi kumpel, ale z rozklejaniem nie ma to dużo wspólnego. Grzanie, wydrapywanie kleju i podważanie. Nożyk do tapet, śrubokręt i jedziesz. Klej jest tak wredny że nawet grzanie mu nie pomaga. Jedną lampę wsadziłem w piekarnik i też to nic nie dało.
Do tego po demontażu i tak czarna ramka reflektora (tył obudowy) lekko jest ponaciągany i odstaje. Przy montażu trzeba będzie opalarką plastik ułożyć żeby nie odstawał. Lampka po prostu ma dwa progi klejenia "szybki" reflektora i pierwszy prób trzeba potraktować brutalnie.
Do tego po demontażu i tak czarna ramka reflektora (tył obudowy) lekko jest ponaciągany i odstaje. Przy montażu trzeba będzie opalarką plastik ułożyć żeby nie odstawał. Lampka po prostu ma dwa progi klejenia "szybki" reflektora i pierwszy prób trzeba potraktować brutalnie.
no dokładnie do sportu raczej sie nie nadaje , ale odrobinka luksusu nie zaszkodzi w aucie rodzinnymRydzu pisze:bo przecież sportowe auto z Pastucha żadne, więc...chyba trzeba iść w jakość
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=541765&sid=be35971887d6e80c20096a21da032827
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja wam powiem ze też rewelacji nie ma, przynajmniej ja tak to widzę z perspektywy swojego autahomsky pisze:Jedynym radykalnym rozwiązaniem i jednocześnie dającym najlepszy efekt było by założenie oryginalnych lamp ksenonowych + spryskiwacze
Hej Rydzu. Ale Ty pedzisz do przodu z modami. Fajnie wyglada ten srodek O niebo lepsze to co masz niz drewno... masakra inne auto wewnatrz ;-D Jak przyjdzie sezon to auto bedzie widze nie do poznania.. a ja dalej w powijakach... Trzeba sie wziac za prace :-D
Vendi
viewtopic.php?p=1850104#1850104" onclick="window.open(this.href);return false;
Paszczur
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=92017" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=1850104#1850104" onclick="window.open(this.href);return false;
Paszczur
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=92017" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Passat B5FL (3BG) AVF -Pastuch :-)
_bartex_ pisze:a dodatkowo bardzo droga.Rydzu pisze:sHpAaKu, znam metodę hydrogragrafiki, ale to jednak inna metoda i faktury pod palcem nie zrobisz...więc pokombinuję z folią.
Jak duże elementy mozna robic ta folia ?
juz niedrogo polecam zapytać !! hydrografika http://www.hydrocardesign.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;
romek1811, hydrografika nie spełnia moich wymagań. Świeci się to jak psu...cohones a na dodatek tak jak pisałem nie ma faktury wyczuwalnej pod palcem...więc jak zwykłe lakierowanie.
Jest tak jak jest i jest bardzo dobrze, za dużo wstawek zrobi z auta wieśniacką choinkę a już przecież po świętach.
Sesek, bierz się za pracę, bo nie wyrobisz się na Bielawę 2011 Ja działam z kolejnymi elementami o próbach i podejściach nie będę pisał, dam zdjęcia jak już wszystko poskładam. Felgi też chyba jednak rozkręcę i ranty z clearu fabrycznego wyczyszczę, będzie się lepiej świeciło
Jest tak jak jest i jest bardzo dobrze, za dużo wstawek zrobi z auta wieśniacką choinkę a już przecież po świętach.
Sesek, bierz się za pracę, bo nie wyrobisz się na Bielawę 2011 Ja działam z kolejnymi elementami o próbach i podejściach nie będę pisał, dam zdjęcia jak już wszystko poskładam. Felgi też chyba jednak rozkręcę i ranty z clearu fabrycznego wyczyszczę, będzie się lepiej świeciło
Gałka ogarnięta, mieszek z SuperB przerobiony na pasujący do Pastucha więc wchodzi nowa skóra na gałce razem z mieszkiem. Teraz do kompletu trzeba będzie zmienić skórę na kierownicy...ale muszę wymyślić jakiś schemat szycia.
Kupiłem wczoraj też kolejny element zestawu do spryskiwaczy reflektorów, zbiornik na dwie pompki:
Gałka już zamontowana:
Kupiłem wczoraj też kolejny element zestawu do spryskiwaczy reflektorów, zbiornik na dwie pompki:
Gałka już zamontowana:
Passat B5FL (3BG) AVF Variant -Pastuch w moim własnym stylu
_bartex_, już dostał zderzak w swoje rączki i patrzcie jaką mi paskudną dziurę wyciął
Dzisiaj przyszedł zbiornik spryskiwaczy, wszystko zgodnie z zamówieniem
Teraz tylko sprzedać fabryczną navigację i można brać się za zmiany tego elementu. W tak zwanym miedzyczasie trzeba rozebrać i zrobić polerkę rantów felg, poszukać opon do tego zestawu, skońćzyć kompletowanie spryskiwaczy na przód, zrobić licznik, pomalować zderzak, zamontować lampki, zrobić lampy z przodu....no planów jest sporo ale czy starczy czasu i pieniędzy....
Tak mniej więcej ma wyglądać audio/video:
Dzisiaj przyszedł zbiornik spryskiwaczy, wszystko zgodnie z zamówieniem
Teraz tylko sprzedać fabryczną navigację i można brać się za zmiany tego elementu. W tak zwanym miedzyczasie trzeba rozebrać i zrobić polerkę rantów felg, poszukać opon do tego zestawu, skońćzyć kompletowanie spryskiwaczy na przód, zrobić licznik, pomalować zderzak, zamontować lampki, zrobić lampy z przodu....no planów jest sporo ale czy starczy czasu i pieniędzy....
Tak mniej więcej ma wyglądać audio/video:
Hmm...Rydzu pisze:_bartex_, już dostał zderzak w swoje rączki i patrzcie jaką mi paskudną dziurę wyciął
A po co Ci ta dziura?
Bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu, no chyba, że pod IC
A środek z Audio / Video całkiem zacny
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Re: Passat B5FL (3BG) AVF Variant -Pastuch FreeStyle
Pod gładki zderzak? Pewnie będzie tam wspawany nowy element i zderzak będzie wygładzony jak u MAPETA.Kamel pisze: Hmm...
A po co Ci ta dziura?
Bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu, no chyba, że pod IC
Drops, nie jak u Mapeta, ale jak w zderzakach USA Ale fakt Mapet ma też tak zrobione.
ICek w tej chwili zostaje taki jak jest, bo jak kupiłem auto to miałem nieszczelny, z braku czasu i chęci jazdy nowym nabytkiem kupiłem nowy seryjny za co chłopaki z AGMY na dzień dobry w Nysie mnie zjechali jak psa i kazali zmieniać na większy i robić program...no więc jest mi strasznie głupio, przykro i wstyd zarazem ale ICek zostaje seryjny i na razie pakuję kasę w inne duperelki, jak starczy czasu i pieniędzy to może w tym zrobię jakiegoś wirusa tak na próbę, a może sprzedam i po prostu kupię mocniejszą serię...
ICek w tej chwili zostaje taki jak jest, bo jak kupiłem auto to miałem nieszczelny, z braku czasu i chęci jazdy nowym nabytkiem kupiłem nowy seryjny za co chłopaki z AGMY na dzień dobry w Nysie mnie zjechali jak psa i kazali zmieniać na większy i robić program...no więc jest mi strasznie głupio, przykro i wstyd zarazem ale ICek zostaje seryjny i na razie pakuję kasę w inne duperelki, jak starczy czasu i pieniędzy to może w tym zrobię jakiegoś wirusa tak na próbę, a może sprzedam i po prostu kupię mocniejszą serię...
MZiobro, ty mi tutaj wszystkiego nie pisz o czym rozmawiamy :-)Bo na złość nie zrobię
Wspólnie z drugim Marcinem przekonaliście mnie do 17" i przez was muszę na opony zaoszczędzić.
No ale w międzyczasie kupiłem prawe lusterko z anglika żeby przełożyć obudowę do siebie, jak zejdą śniegi to zrobię zdjęcia z montażu i efekt końcowy.
Wspólnie z drugim Marcinem przekonaliście mnie do 17" i przez was muszę na opony zaoszczędzić.
No ale w międzyczasie kupiłem prawe lusterko z anglika żeby przełożyć obudowę do siebie, jak zejdą śniegi to zrobię zdjęcia z montażu i efekt końcowy.
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
rydzu daj mi namiary do kolegi co co zderzak robi
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM
MalowanieFelg.com
POLECAM
MalowanieFelg.com
POLECAM