Wyskoie obroty Golf2 1,6PN.POMOCY!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyskoie obroty Golf2 1,6PN.POMOCY!!!
Witam.Mam własnie problem z tymi obrotami.Jakis czas temu zauwazyłem ze bez przyczyny silnik wskakuje na wysokie obroty i z nich nie schodzi (trzeba wyłanczac silnik bo chyba by flaki wypruł)Metodą prób i błedów doszłem do wniosku ze nawala "siłownik" podcisnieniowy który reguluje obroty silinka.Kiedys go popsikałem wd40 bo wydawało sie ze sie zawiesza i miesiac byl spokój a teraz padł na dobre.Sprezynka na zewnątrz jest ok ale nie wiem jak jest to w srodku skonstruowane.A moze zatkał sie jakis przewód podcisnienowy?Nie wiem naprawde co mogło sie stac.Prosze o pilną pomoc
Z góry dzieki 
-
Sylvo23
tak , słusznie metoda dedukcjii doszedłes do tego ale można ,jescze jedna rzecz sprawdzc czujnik cieczy w rozdzielaczy przy głowice tym silnikiem krokowym reguluje odłacz go jezelinadal ma wysokie obroty to silnik ,jezeli sie uspokoi a nawet bedzie gasł to ten czujnik padł(pokazuje on równiez temp cieczy, a i moze byc 2 po 2 przewody lub 1 na 4ry przewody)
-
Sylvo23