PS: Dolot sprawdziłem oczywiście pod względem szczelności itd...
Turbo nie chce pompować :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Wujek Sibula
- Mały gagatek

- Kontakt:
Turbo nie chce pompować :(
Cześć. Mam taki problem: bawimy się z znajomym moim softem i mimo podwyższania w mapie ciśnienia nie idzie ono w góre. Programowo jak ustawiliśmy na 1.30 to pompuje 1.1 i ni cholery więcej.. Na krótko jak podłączyliśmy, tzn z pominięciem elektrozaworu turbiny, to spokojnie pompowało na 1,5-1,6 (przy delikatnym traktowaniu pedału gazu i krótkotrwale, co by mi sie turbo i cały silnik nie zes***) potem zawór przełożyłem z innego silnika (asv) i też to samo. Dolot wyczyszczony, egr też.. Co może być nie tak?? Pozdrawiam (aa, dodam, że dawka ładnie poszła w góre, tylko to ciśnienie nie bardzo chce
)
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2007 19:06 przez Wujek Sibula, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek Sibula
- Mały gagatek

- Kontakt:
najlepiej spytaj tą osobę która w tym siedzi ..... na forum jest kilka takich osób , wyślij PW i powinieneś dostać odpowiedźWujek Sibula pisze:Też tak sądzę, tylko co dokładniej?? Jest jakieś w sofcie zabezpieczenie, które nie pozwala wykręcać większego ciśnienia, czy jak?? Pozdrowionka![]()
![]()
![]()
![]()
[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 21:34 ]
no to chyba w nim chcesz zmienićWujek Sibula pisze:Jest jakieś w sofcie zabezpieczenie, które nie pozwala wykręcać większego ciśnienia, czy jak??
cowboy pisze:mapy
- Wujek Sibula
- Mały gagatek

- Kontakt:
jeżeli w mapie zapisane jest powiedzmy 1,3 to turbo tyle będzie pompować , jeżeli ciśnienie skoczy więcej to ECU je zmniejszy za pomocą n75 , więc chyba innych zabezpieczeń nie maWujek Sibula pisze:tak to mamy pozmieniane, chodzi mi o jakieś dodatkowe zabezpieczenia..
Ostatnio zmieniony śr lip 11, 2007 21:39 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.