Słaby 1.9 GTD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
pavvel_2004
Słaby 1.9 GTD
Kupiłem niedawno Golfa trójkę 1.9 GTD i muszę powiedzieć że jestem nieco rozczarowany gdyż prędkość maxymalna jaką udało mi sie osiągnąć to 140 km/h!!!! Nie wiem z czego to wynika silnik pracuje cicho i równo ma też niezłą dynamikę przy niższych szybkościach. Może trzeba coś w nim wymienić? Nie znam sie na tym za bardzo gdyż jest to mój pierwszy diesel. Nie wiem również czy turbina działa właściwie, zna ktoś może sposób żeby ją sprawdzić?
-
greg
-
pavvel_2004
-
pavvel_2004
To jest tu coś mocno nie tak - i raczej nie jest to wina skrzyni bo takich przełozeń raczej nikt nie przewidział, przyjrzałbym się za to sprzegłu 140km/h @4600 to nie jest mozliwe w dieslu.pavvel_2004 pisze:Jeśli chodzi o regulację pompy to nic o tym nie wiem. Silnik nie ma też intercoolera. Acha bardzo szybko wkręca się na obroty tzn na piątym biegu gdy mam na liczniku 90km/h obrotomierz wskazuje juz 3000. Przy prędkości 140 jest już 4600!!!!
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- Michael G60
- Forum Master

- Kontakt:
Mam taki sam silnik w Passacie ale przy 3000 mam ok 115 km/h...pavvel_2004 pisze:Jeśli chodzi o regulację pompy to nic o tym nie wiem. Silnik nie ma też intercoolera. Acha bardzo szybko wkręca się na obroty tzn na piątym biegu gdy mam na liczniku 90km/h obrotomierz wskazuje juz 3000. Przy prędkości 140 jest już 4600!!!!
Nie ta skrzynia...
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
-
pavvel_2004
9A było zakładane w MK2 diesel 50/54Ps,ale z drugiej strony prędkość i obroty o jakich piszesz nawet na tej skrzyni nie są możliwe!
Myślę że ktoś zmienił skrzynię i masz błąd odczytu szybkościomierza.
W MK2 (5biegów) były 3 różne ślimaki do szybkościomierza ,a skrajny odczyt różnił się ok.30km/h.
Niewiem jak jest u Ciebie masz linkę .czy impulsy?
Jeżeli nawet są impulsy to z tego co wiem ślimak też można zmienić.
Zanim zaczniesz kombinować to porównaj odczyt prędkości z innym samochodem.
Myślę że ktoś zmienił skrzynię i masz błąd odczytu szybkościomierza.
W MK2 (5biegów) były 3 różne ślimaki do szybkościomierza ,a skrajny odczyt różnił się ok.30km/h.
Niewiem jak jest u Ciebie masz linkę .czy impulsy?
Jeżeli nawet są impulsy to z tego co wiem ślimak też można zmienić.
Zanim zaczniesz kombinować to porównaj odczyt prędkości z innym samochodem.
- Michael G60
- Forum Master

- Kontakt:
-
pavvel_2004