PISK W HAMULCACH MKII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PISK W HAMULCACH MKII
Panowie mam taki problem z hamulcami w mk2 90r gdy wciskam i puszczam pedał hamulca to spod auta z tyłu wydobywa się pisk za każdym razem to samo zaciągając ręczny tez pisk jakiś i to z tylnej osi jobca idzie dostać .

Ludzie nie przesadzajcie...hamulce czasem musza piszczec...jest to normalne...tam sa elementy cierne i tyle...jezeli chodzi wam o pisk podczas hamowania i na to sie nic nie poradzi a jezeli mowicie o pisku po zwolnieniu hamulca to znaczy ze klocki nie odbijaja odrazu...i moze trzeba przesmarowac (mechanizmy a nie klocki
...
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Mam Mk3 i DOKŁADNIE to samo!!!kamil993 pisze:oj mozna zajoba dostac... mam dokladnie to samo... krotkie pisniecie po puszczeniu padalu albo spuszczeniu recznego... jakis fachman twierdzil ze z lewego bebna... btw. tez mk2 '90
aaa... i jeszcze jedno... czasami na chwile przestaje jak po mokrym sie pojezdzi...
kamil993 pisze:oj mozna zajoba dostac... mam dokladnie to samo... krotkie pisniecie po puszczeniu padalu albo spuszczeniu recznego... jakis fachman twierdzil ze z lewego bebna... btw. tez mk2 '90
aaa... i jeszcze jedno... czasami na chwile przestaje jak po mokrym sie pojezdzi...
dokładnie gdy pada jest cisza
Jak u ciebie będzie to samo to pogadamy o przesadzaniudukem pisze:Ludzie nie przesadzajcie...hamulce czasem musza piszczec...jest to normalne...tam sa elementy cierne i tyle...jezeli chodzi wam o pisk podczas hamowania i na to sie nic nie poradzi a jezeli mowicie o pisku po zwolnieniu hamulca to znaczy ze klocki nie odbijaja odrazu...i moze trzeba przesmarowac (mechanizmy a nie klocki...
- Sebos
- سثلاخخ

- Kontakt:
sprawa bardzo czesta w VW i latwa do wyelyminowania, zdejmujecie oslone bebna i w gornej czesci znajduje sie taka plastikowa tulejka, jest to jedyny plastikowy elelement i piszczy wlasnie tam - oczyscic, przesmaraowac (uwazajac aby nie nasamroawac powierzchni ciernych) i po klopocie 
------------------------------
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
--- VWGOLF SQUAD MAZOWSZE ---
www.vwgolf.waw.pl
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
www.vwgolf.waw.pl
hmm... a taka rzecz... czy bebny w mk2 sa mocowane na jakas srubke dodatkowa..?? znaczy czy po odkreceniu kola powinienem cos jeszcze odkrecic/zrobic cos innego zanim mu przypierdziele pare mlotkow zeby zszedl..??
Jak odkręcisz koło to musisz jeszcze odkręcić śrube przy łożysku i wtedy ęben spokojne można ściągać.
Jak odkręcisz koło to musisz jeszcze odkręcić śrube przy łożysku i wtedy ęben spokojne można ściągać.
dobra to w tej sytuacji kolege Sebosa (lub kogokolwiek kto widzi to o czym mowa na rysunku) moge poprosic o takie lopatologiczne pokazanie mi paluchem o jakiej tulejce mowimy??
zalaczam rysunek z ksiazki naprawczej, mam nadzieje cicha ze cos tam widac...
zalaczam rysunek z ksiazki naprawczej, mam nadzieje cicha ze cos tam widac...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sebos
- سثلاخخ

- Kontakt:
na tym rysunku to nr 2 czyli cylinderek i to wlasnie na nim pojawiaja sie te piski 
------------------------------
pozdr
Sebos - سثلاخس
www.vwgolf.waw.pl
pozdr
Sebos - سثلاخس
www.vwgolf.waw.pl