i jeszce drugi problem tot aki ze masz czeline patrzac z przodu meidzy zderzakiem a grillem, od czego to zalezy
[mk2] wina nieoryginalnego zderzaka czy cos z błotnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] wina nieoryginalnego zderzaka czy cos z błotnikiem
widac na fotce ze zderzak odstaje od błotnika... to wina nieoryginalnego zderzaka czy cos z błotnikiem nie tak przestawiony jaki 
i jeszce drugi problem tot aki ze masz czeline patrzac z przodu meidzy zderzakiem a grillem, od czego to zalezy

Z tej fotki to wygląda jakby przyczyna był błotnik ale skoro gril dobrze siedzi to raczej zderzak jakis lewy.A co do drugiej sprawy ja juz sie z tym morduje od 8 miesiecy czyli od zakupu Golfa niedawno zalozyłem inny gril z Gti i tez jest kleska,wiec mojego tez chyba po klepie blacharze alkoholicy skladali.Blotniki w przedniej czesci maja dosc spore pole manewru wiec mozna z nimi troche poszalec,ale licz sie z tym ze po spasowaniu np do grila bedziesz musial wyregulowac znów maske,i takie tam...
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
Jak blotnik wczesniej mial jakiegos dzwona a zbierznosc bezproblemu daje sie ustawic to poco sprzedawac nio chyba ze chlip chesz sie rozstac z golfikiem.
U mnie przyczyna odstawania blotnika a raczej jego czestego wyskakiwania z zaczepów po bokach jest porostu plastikowa nakladka blotnika i nic wiecej.
nastepnym razem przy zakupie zderzaka najpierw go dopsuj i ewentualnie sie zdecyduj ... jest wiele firm ktore robia podrobki jak neidokladne mozna sie przekonac.
U mnie przyczyna odstawania blotnika a raczej jego czestego wyskakiwania z zaczepów po bokach jest porostu plastikowa nakladka blotnika i nic wiecej.
nastepnym razem przy zakupie zderzaka najpierw go dopsuj i ewentualnie sie zdecyduj ... jest wiele firm ktore robia podrobki jak neidokladne mozna sie przekonac.
- B_O_N_K
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Witam.
Niedopasownie wynika w dużym stopniu z winy zderzaka. Po prostu nieoryginalne zderzaki są tak dopasowane że szok! Jednak w Twoim przypadku poże być coś także z błotnikiem skoro drzwi o niego ocierają. Co do szczeliny pomiędzy błotnikiem a grill'em to problem polega na tym, że należy coś podłożyć pomiędzy belkę zderzaka a plastik zderzaka nad belką (plastik który nie dochodzi do atrapy). Po prostu zderzak w tym miejscu za bardzo opada i trzeba go nieco "podnieść", jednak nie cały (na zamocowaniach) a tylko go odpowiednio... "odgiąć" górną jego część. Ja podłożyłem kawałek szerokiej gumy i szpara znikła. Najłatwiej robi się to zdejmując atrapę. Wtedy jest elegancki dostęp do wewnętrznej strony zderzaka, bez konieczności jego odkręcania.
Hmmm... gdy teraz przeczytałem co napisałem to sam nie wiem czy bym zrozumiał na Twoim miejscu
Tak czy inaczej w razie pytań czy wątpliwości pisz śmiało.
Pozdrawiam.
Niedopasownie wynika w dużym stopniu z winy zderzaka. Po prostu nieoryginalne zderzaki są tak dopasowane że szok! Jednak w Twoim przypadku poże być coś także z błotnikiem skoro drzwi o niego ocierają. Co do szczeliny pomiędzy błotnikiem a grill'em to problem polega na tym, że należy coś podłożyć pomiędzy belkę zderzaka a plastik zderzaka nad belką (plastik który nie dochodzi do atrapy). Po prostu zderzak w tym miejscu za bardzo opada i trzeba go nieco "podnieść", jednak nie cały (na zamocowaniach) a tylko go odpowiednio... "odgiąć" górną jego część. Ja podłożyłem kawałek szerokiej gumy i szpara znikła. Najłatwiej robi się to zdejmując atrapę. Wtedy jest elegancki dostęp do wewnętrznej strony zderzaka, bez konieczności jego odkręcania.
Hmmm... gdy teraz przeczytałem co napisałem to sam nie wiem czy bym zrozumiał na Twoim miejscu
Pozdrawiam.
[url]http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=12306&start=0[/url] mk2 GTI...
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
Niby blotnik powienien byc ten sam a jednak rozni sie troche z poszczegolnych lat produkcji jeden bedzie obcieral o grzwi drugi zostawial zbyt durza szpare miedzy maska trzeba pamietac tez ze podrubek i nieorginalnych zamienników blacharskich tez bylo i w dalszym ciagu jest masa. Pojedz do blacharza najpierw po opinnie bo niewiadomo czy sie opłaca robic taki blotnik czy kupic inny orginalny na gieldzie za 70 zł + lakierowanie bo idealnego niepodrapanego czy swojego koloru tam raczej niedostaniesz.
naisałeś jasno i klarownieB_O_N_K pisze:Witam.
Hmmm... gdy teraz przeczytałem co napisałem to sam nie wiem czy bym zrozumiał na Twoim miejscuTak czy inaczej w razie pytań czy wątpliwości pisz śmiało.
Pozdrawiam.