Witam! Tak jak w temacie. Niedawno wymieniałem szczeki i cały zestaw naprawczy (te wszystkie sprezynki itp) bębny sa nawt w dobrym stanie i dlaczego mam taki kiepski reczny. Linki napinałem tak ze przy recznym nie zaciagnietym sa leeko napiete i łapie na 2-3 zabku. Hamulec dziala tak ze nie blokuje kól, mozna spokojnie z nim jezdzic, z gorki (małej) nie zjedzie, ale dlaczego tak jest??
Czytałem ze ponoc linki w takim przypadku sa do wymiany, ale dlaczego, moze mi to ktos wyjasnic, linki mam napiete dobrze wiec powinno byc ok.
[mk2] SŁABY RĘCZNY ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
No właśnie, dziwny problem, w moim mkII nigdy nie miałem idealnego ręcznego mimo wymiany wszyskiego łącznie z linkami. Zaznaczając że auto nigdy nie było bite. Czasem chyba tak musi być.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
-
- Forum Master
Po wymianie szczęk jak bieżnia bębna jest nierówna to trzeba by było przetoczyć i wyrównać tyle tylko że jak są już zużyte to to nic nieda gdyż skończy się zasięg rozpieracza.Możesz jeszcze mieć żle złożone bo jest tam samoregulator na rozpieraczu od ręcznego więc może on nieustawia tak jak trzeba a wtedy możesz machac ręcznym jak chcesz.