zwezka na dolocie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zwezka na dolocie
mam pytanko co daje zwezenie dolotu do filtra powietrza mam lpg i milem zwezony dolot ale to wywalilem i teraz niewiem czy auto pali mi przez to tak duzo 15-16l w miescie
Może musisz wyregulować teraz mieszankę LPG i powietrze.Ja u siebie w Mk2 włożyłem stożek(oczywiście większy) i pali nawet mniej ale tylko przy regulacji i innych przeróbkach ma to sens.Pali ci więcej dlatego że pewnie mirzy na przepływomierzu większą ilośc powietrza i dodaje więcej gazu.Wyreguluj to.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No dajże spokój co może mieć ograniczenie dolotu do spalania. Tylko silnik miałeś zmulony. Jasne jest że masz źle zrobioną instalke LPG skoro tyle pali. POwinien po mieście najwyżej 12-13l, chyba że to bardzo zatłoczone miasto.
Zwężka w mikserze wystarcza i nic innego nie potrzeba zwężać do LPG, chociaż czasem próbują gaziarze odwracać doloty, blokować dolot w pozycji na ciepłe itp żeby nie gasł silnik. Poczytaj na formu gazowym np autokącika.
Zwężka w mikserze wystarcza i nic innego nie potrzeba zwężać do LPG, chociaż czasem próbują gaziarze odwracać doloty, blokować dolot w pozycji na ciepłe itp żeby nie gasł silnik. Poczytaj na formu gazowym np autokącika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.