Moje auto gaśnie.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kalibos
Nowicjusz
Nowicjusz

Moje auto gaśnie.

Post autor: kalibos » wt sty 06, 2009 20:45

Witam to mój pierwszy post na tym forum. Jestem zielony w sprawach mechaniki pojazdu i nie mam zielonego pojęcia co jest grane. Mam VW GOLF IV 1,4 benzyna 2000 rok. Zanim udam sie do mechanika chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Otóż po bardzo dużym mrozie rano zapaliłem swoje autko bez problemu odwiozłem swoje dziecko do przedszkola ok 3 km po chwili auto odmówiło posłuszeństwa. Ponowne odpalenie go nie poskutkowało. Zostawiłem auto na parkingu i po przyjeździe z pracy spróbowałem odpalić jeszcze raz znów odpalił bez problemu i znów po przejechaniu paru km wszystko zgasło ponowne odpalenie nic nie dało. Postał następne 3 godziny i sytuacja się powtórzyła ta sama. Wiem że przyczyn może być wiele ale może macie jakieś pomysły lub może ktoś z was słyszał o takim problemie.
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 20:46 przez kalibos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bibi466
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bibi466 » wt sty 06, 2009 22:20

Zajrzyj do przepustnicy czy nie jest brudna. Możesz skoczyć na VAGA i sprawdzic czy błędów jakiś nie ma

greg

Post autor: greg » wt sty 06, 2009 23:13

1. sprawdź czy czasem nie robi się podciśnienie w zbiorniku - czyli odkręć korek wlewu paliwa i lekko go zakręć - czy nadal będzie gasł.
2. możliwe ze zamarzła woda w filtrze paliwa i dlatego gaśnie bo spadek ciśnienia paliwa

kalibos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kalibos » wt sty 06, 2009 23:52

jeszcze dodam że skasował mi się sam zegar i licznik wyzerował. Jutro sprawdzę z tym ciśnieniem.POZDRO
Ostatnio zmieniony wt sty 06, 2009 23:53 przez kalibos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » śr sty 07, 2009 00:48

kalibos pisze:jeszcze dodam że skasował mi się sam zegar i licznik wyzerował.
no to problem raczej będzie w elektryce.. w jakim stanie jest akumulator? czy ma dobre ładowanie... może po prostu podczas jazdy nie jest dostatecznie ładowany, rozładowuje się i auto gaśnie. Po tym jak zgasł próbowałeś odpalać go na kable od innego auta??
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 00:49 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

kalibos
Nowicjusz
Nowicjusz

W końcu naprawione

Post autor: kalibos » pt sty 23, 2009 20:45

Wreszcie znalazłem w czym tkwił problem. podłączyłem pod vag i wyskoczył błąd : Czujnik obrotów silnika-brak sygnału. Wyczytałem na necie że to może być Halla bo gdy jest uszkodzony samochód ma identyczne objawy. Wymieniłem go i to samo. Jak się okazało to jeszcze inny czujnik znajdujący się troszkę głębiej. Tak on wygląda, wymieniłem i jak ręką odjął. Może ktoś wie jak on się nazywa.

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 20:46 przez kalibos, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”