Wielki Problem Napinacz - pompa wody itp

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Greeqo
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: bmw
Kontakt:

Wielki Problem Napinacz - pompa wody itp

Post autor: Greeqo » ndz sty 25, 2009 15:45

Witam mam taki problem, otóż od kilku dni coś zacząl się tak trzaskać golfik że masakra, wymienilem ostatnimi czasami rozrzad, kolo pasowe, kolo zebate rozrzadu, paski itp, zostalo mi do wymiany napinacz paska wieloklinowego, i chyba pompa wody, jade sobie spokojnie wczoraj patrze a tu lasdowanie zaczyna sie swiecic mowie pieknie, staje patrze pasek SPADL, mowie super po nocy to tego nie zrobie a ze mialem nie daleko do domu to dojechalem, rano zalozylem spowrotem pasek wystaczylo ta rolke podwazyc do gory, jade jade znow spadl i do tego spadl tez wspomagania, mowie to trzeba sprawdzic, zamowilem napinacz paska wielkoklinowego bo chyba on mi sie tak trzaska, i patrze na te kolka moje, ruszam i okazuje sie ze kolo od pompy wody ma taki luz, rusza sie na wszystkie strony jak chce, i oto pytanie, co to moze byc? pompa do wymiany? NIC Z NIEJ SIE NIE LEJE! plynu jest tyle ile bylo ani 1mm nie zniklo, :O pomozcie bo to kolo wydaje przerazajacy dzwiek. POMOCY

Awatar użytkownika
Greeqo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

wrrr

Post autor: Greeqo » ndz sty 25, 2009 15:57

Czyli do wymiany cala pompa wody? a jak to sie ma do wymiany bo wszystkie pompy jakie widzialem sa bez kolka? czyli rozumiem ze musze sobie przelozyc moje? aha i gdzies wyczytalem ze rozrzad trzeba zdjac, czy to prawda? SILNIK 1Z TDI 90KM '95 rok

P.S czy ja wiem czy obcieranie, poprostu sie tak wszystko trzaska, ze jak otworze maske to normalnie nie da sie pogadac z czlowiekiem obok, przeraza mnie to, od paru dni tak mam, jutro bede mial napinacz do roboty a co dalej to nie wiem :O
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 15:58 przez Greeqo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greeqo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wrrr

Post autor: Greeqo » ndz sty 25, 2009 16:00

Hmmm, jak ruszalem to chyba kolko, ale wlasnie sie wybieram teraz to sprawdzic wiec zaraz wam powiem, co i jak. Normalnie przerazilo mnie to, Auto szykuje sie do sprzedania a tutaj taka niespodzianka :O

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » ndz sty 25, 2009 16:48

hmm cala pompa wody raczej nie :)

tylko wklad :D

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

Awatar użytkownika
Greeqo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

odp

Post autor: Greeqo » ndz sty 25, 2009 17:35

No i wrocilem z grzebania, dziwne, bo to kolko samo sie rusza na wszystkie strony, nic wiecej sie nie rusza, śruby dokrecone ://
Mowicie o wymianie samego wkladu a wiec takie coś: http://moto.allegro.pl/item535547208_po ... d_tdi.html podejdzie?? bo akurat z mojego miasta jest gość, aha i jeszcze jedno ile mogą krzyczeć w serwisie za wymiane tej pompy wody, i napinacza? żebym nie dal sie zrobić, czekam po porady :)) z góry dzięki

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » ndz sty 25, 2009 18:18

Grzechu_Sc, dokladnie o cos takiego chodzi

pewnie poszlo na osce i dlatego lata

jesli masz troche pojecia o grzebaniu to samo to zrobisz :D

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie