No to u mnie to nie występuje, bo klapka zaworu dobrze dolega, więc chyba szczelnyarwam pisze:tak musi być szczelne bo inaczej część spalin omija wirnik turbiny i w efekcie turbo mniej pompuje

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziękuję i pozdr, wtrące swoje 3grosze jak da rade ruszyćLukas-182 pisze:eldorado84, dmuchnij w rurkę oznaczoną czerwoną kropką, myślę, że porządne ciśnienie i WG powinien ruszyć
[url=http://images41.fotosik.pl/100/ca8d7ec92ac8c8f7m.jpg]Obrazek[/URL]
Uuuu, to na serii się bujasz czy jakieś inne rozwiązanie ??arwam pisze:ja nie mam MBC
Tak, nie chce, butowałem go równo, czy 3 bieg czy czwarty to maks coś leciutko powyżej 1bara...po zaślepieniu też nie chce podskoczyć?
No właśnie kilka dni temu, jak nagrałem filmik z pracy WG to tam zaglądałem i klapka idealnie dolega, żadnych wypaleń, czy też nadmiaru nagaru...arwam pisze:odkręć tą małą pokrywkę i zobacz czy niema nigdzie śladów wypaleń na zaworze WG
zaraz Ci fotexa w temacie zamieszczę chyba że nie chcesz?Uuuu, to na serii się bujasz czy jakieś inne rozwiązanie ??
Przewód chyba szczelny, ale na wszelki wypadek wymienię, a co do dymu podczas deptania to zgadza się, jest, bo dawka paliwa duża a ciśnienie moim zdaniem za małe, albo też wtryski padająarwam pisze:zobacz jeszcze czy masz szczelny przewód od LDA i czy dymi jak idziesz z pełnym ogniem?
Dawka zwiększona o 1/3 obrotu w stosunku do seryjnego ustawienia...arwam pisze:może zwyczajnie za mało paliwa?
Łożyska moim zdaniem w dobrym stanie, wirnik kręci się luźno, luzów praktycznie nie ma... a co do kąta, no właśnie...arwam pisze:jeszcze jedynie co oprócz uszkodzeń łożyskowania turbiny do głowy mi przychodzi to za wczesny kąt wtrysku paliwa
Ależ zapodaj, no chyba że moderatorom się nie spodobazaraz Ci fotexa w temacie zamieszczę chyba że nie chcesz?
nie ma prawa tak byćgościu co mi regenerował sprężarkę, mówił, że może tak być, ale czy miał rację ??
Też mi się tak wydaje, ale przez ponad dwa lata jeździłem i było wszystko OK, turbo zapodawało ciśnienie rzędu 1.1 - 1.3 bara i był dobrze, a teraz po zimie ni diabli nie che bić więcej niż 1 baraarwam pisze:Cytat:
gościu co mi regenerował sprężarkę, mówił, że może tak być, ale czy miał rację ??
nie ma prawa tak być
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości