Wymiana prędkościomierza 1.9 TDI - chce zmienić, jaki wybrać

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Wymiana prędkościomierza 1.9 TDI - chce zmienić, jaki wybrać

Post autor: showtime » wt kwie 28, 2009 13:04

Witam
Chciałbym wymienić w swoim Golfie licznik - mam zwykły od wersji 90 km, czyli predkosciomierz wyskalowany do 220 km/h

Mam obecnie taki:
http://moto.allegro.pl/item602545732_vw ... ierze.html

Bardzo podobają mi sie nowsze typy licznika podobne do INDIGLO czy jakos tak, np. od wersji 130 km... wyskalowane do 260 km/h z FISem lub pół-FISem

Chciałbym włożyc taki:
http://moto.allegro.pl/item617309987_li ... 2_fis.html

Czy wymiana Plug&Play jest mozliwa, czy trzeba cos kombinowac i rzeźbić jesli z 220 km/h chce sie zmienic na licznik wyskalowany do 260 km/h???

Prosze o pomoc!

TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL

miqs

Post autor: miqs » wt kwie 28, 2009 14:12

Z tego co wiem to Plug and play i tak nie będzie, bo musisz przecież VAGiem imo zaprogramować.

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » śr kwie 29, 2009 02:02

showtime pisze:czy trzeba cos kombinowac i rzeźbić jesli z 220 km/h chce sie zmienic na licznik wyskalowany do 260 km/h??
skalowanie tu raczej nie ma nic do rzeczy, bo i tak sygnał będzie tak przerobiony, że pokaże Ci właściwą prędkość jazdy.
Tak jak pisze miqs, trzeba ściągnąć PIN z nowych zegarów (chyba, że już będzie podany) i zaprogramować na nowo immo. A do tego zamiast zwykłego interfejsu diagnostycznego.. potrzebny jest kabelek VAG-TACHO z tego co się orientuję

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”