Gasnie w czasie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnie w czasie jazdy
witam mam gof IV 1.9 w czasie jazdy po miescie czy w trasie silnik gasnie i nie chce odpalic dopiero po 10-15 minutach odpali, byłem juz u mechaników i w serwisie i nie mogą dojsc do tego co to jest, aha i za kazdym razem wyskakuje jeden ten sam bład zbyt wysoka temperatóra silnika, może to jest jakaś przyczyna ale niewiem bo nie jestem mechanikiem, może ktoś podpowie co to może być
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 11:53 przez zyga2492, łącznie zmieniany 2 razy.
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Może termostat się zablokował w pozycji zamkniętej, albo pompa wody nie pompuje. Daj znać czy chłodnica jest ciepła po takiej jeździe i czy jak silnik pracuje to z wężyka, który dochodzi od góry zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego, non toper leci płyn chłodzący(będziesz widział jak korek ze zbiorniczka odkręcisz.
[ Dodano: 01 Maj 2009 00:35 ]
Tylko wężyk sprawdź pierwsze po odpaleniu - na zagotowanym silniku korek ci może wystrzelić - i nie jeździj tak zbyt często bo uszczelkę pod głowicą wywali!
[ Dodano: 01 Maj 2009 00:35 ]
Tylko wężyk sprawdź pierwsze po odpaleniu - na zagotowanym silniku korek ci może wystrzelić - i nie jeździj tak zbyt często bo uszczelkę pod głowicą wywali!
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2009 00:32 przez fleshu, łącznie zmieniany 1 raz.