Problem z silnikiem :(

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Adas1Z
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Adas1Z » pn maja 25, 2009 21:45

w TDI wał jest identyczny jak w TD,koło pasowe, panewki, klin itd, problem w tym ze TD czyli AAZ pracuje bardziej nerwowo,wiec jesli kupisz taki wał a nie wymienisz koła to za kilkanascie badz kilkadziesiąt tys bedzie to samo,ja swój zabezpieczyłem przed taka awaria i jest niezniszczalny, poprostu nawierciłem kolo pasowe i wał i naprzeciw klina umiesciłem kołek stalowy którego nawet nie widac pod sruba,ci którzy sluchaja sie mechaników i maja za duzo pieniedzy moga sie smiac, ja po takim zabiegu zrobiłem 150tys i pewnie krecił by z 500tys gdyby sam silnik wytrzymał,tak wiec moim skromnym zdaniem wstawiejąc drudi wał do tego silnika trzeba kupic dobrej jakosci koło pasowe badz cos wykombinowac.

arwam

Post autor: arwam » wt maja 26, 2009 09:28

Adas1Z pisze:,tak wiec moim skromnym zdaniem wstawiejąc drudi wał do tego silnika trzeba kupic dobrej jakosci koło pasowe badz cos wykombinowac.
dokładnie

marcinBłonie
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcinBłonie » śr maja 27, 2009 17:48

okazało sie walniete koło wymieniłem wrzyskie popychacze 2 zawory planowanie głowicy oczywiscie nowa uszczelka itp... wyniosło mnie to 900zł Inter Cars sie kłania :) temat uwazam za zamkniety pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”