Temperatura silnika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Temperatura silnika.
W moim golfie v bardzo szybko wzrasta temperatura do 90 stopni(praktycznie po odpaleniu i przejechaniu kilkuset metrów) na szczeście wskazówka nie przekracza 90. Czy tgo normalnew tymmodelu bo jechałem z kolega golfem IV (diswl 90 KM) i mu tak szybko temperatura nie wzrastała.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Temperatura silnika.
u mnie też bardzo szybko temp. dochodzi do 90 stopni w porównaniu do Polo 1.9 SDI, którego miałem kiedyś, tu wzrasta kilka razy wcześniej - no ale z tymi kilkuset metrami to lekka przesada chyba, co nie? A jeżeli tak, to skoro nie przekracza 90 stopni to nie ma się czym przejmować tylko cieszyćMaciek1988b pisze:W moim golfie v bardzo szybko wzrasta temperatura do 90 stopni(praktycznie po odpaleniu i przejechaniu kilkuset metrów) na szczeście wskazówka nie przekracza 90. Czy tgo normalnew tymmodelu bo jechałem z kolega golfem IV (diswl 90 KM) i mu tak szybko temperatura nie wzrastała.
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 17:14 przez doggie, łącznie zmieniany 2 razy.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
dokładnie, jak jest wyższa temperaturka, to u minie po około 2 km mam 90 a tak jak dziś musiałem przejechać około 9-10 km żeby uzyskać 90, myślałem, że mam zrypany czujnik temp. ale tak jest za każdym razemmaxoff pisze:to jeszcze zależy od temperatury zewnętrznej, jak jest 25-30 to bardzo szybko, ale jak jest chłodniej to kilometr czy dwa potrzebuje żeby złapać temp. roboczej. pozdro.

jeżeli w korkach nie nagrzewa się bardziej, to nie ma co się przejmowaćA jeżeli tak, to skoro nie przekracza 90 stopni to nie ma się czym przejmować tylko cieszyć

Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 22:45 przez cosmoo, łącznie zmieniany 1 raz.