problem z odpaleniem, kopci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
problem z odpaleniem, kopci
Koledzy, mam takowy problem: http://s53.photobucket.com/albums/g48/m ... egofra.flv - możliwe, że zimny i pół zimny tak kopci? Auta mam od stycznia, i gwarantuję, że tak nie odpalał. Był zdrowy. Teraz go coś boli, tylko co? Póki jeździ chcę zdiagnozować problem, żeby nie zajechać dobrego silnika. W zimę średnio co 5te odpalenie zakopcił, ale nie w takich ilościach. Sądziłem, że w lato nie powinien kopcić wcale. Co odpalenie mam takie coś. Paliwo mam z Neste. Podobno na BP jest dobre. Pompa się przestawiła? Sama od siebie? Wtryski? O co chodzi? Pomóżcie bracia
.

- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
W sobotę jadę z tym do znajomego na diagnozę. Wykorzystam wszystkie rady i podzielę się uwagami tutaj. W razie jeszcze jakichże propozycji - proszę pisać.
[ Dodano: 15 Cze 2009 09:34 ]
Ponawiam: zalałem paliwo ze Statoila. Przestał kopcić przy odpalaniu
. Problem pojawił się inny: jak go przegazujędo tak 2 tys obrotów to już leci z tyłu czarny dym, nie mocno, ale zauważalny obłok. Rozumiem tak 4-5 tys, to wtedy sadzą może pluć, ale przy 2 tys? I śmierdzi bardzo mocno taką gorącą mieszanką, ropo-sadzą. Poza tym męczy mnie też inny preoblem. Rano jak zimny jest, wrzucając 1,2,3 bieg, i mając tak ze 1,5-2 tys obrotów, kiedy przytrzymam gaz w tych okolicach, auto potrafi mocno szarpać. Na tyle, iż muszę wysprzęglić, by nie zgasł, bo tak narywa budą w przód i tył mocno.. Zaznaczam, iż NIE rozpędzam się, a tylko trzymam gaz w okolicach tych obrotów (np. jakbym jechał i zapinał pas). Pompa nawala? Turbo coś winne? Proszę o odpowiedź.
[ Dodano: 15 Cze 2009 09:34 ]
Ponawiam: zalałem paliwo ze Statoila. Przestał kopcić przy odpalaniu