wskazania temperatury po wymianie zegarow na takie z obrotom
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
wskazania temperatury po wymianie zegarow na takie z obrotom
Witam założyłem sobie wczoraj zegary z obrotomierzem do swojego golfa i dziwi mnie wskazanie temperatury: na starych miałem zawsze na środku wskaźnika a nawet już troszkę za dioda (wskaźnik z dioda) a teraz na nowych mam cały czas przed dioda jak mu pocisłem do 140 i tak chwile jechałem to weszła na diodę co o tym sadzicie? A druga sprawa jak przekręcę kluczyk to słabo świeci mi kontrolka oleju na starych świeciły wszystkie jednakowo (po zapaleniu oczywiście gaśnie) zwarłem dziś jeden czujnik od oleju do masy i dalej świeci tak samo (od czego jest ten układ w szybkościomierzu)? Zegary mam na dwa wtyki silnik JR
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Gadatliwa bestia
jest taki układ w szybkościomierzu płytka drukowana w kształcie litery L - na pewno wychodzi z niego plus do diody oleju. Ale nie wiem czy ten układ jest zależny od obrotów silnika bo w starych zegarach bez obrotka tez był. Folie sa niby takie same ale w starej nie mam wtyczki do zegarka i obrotomierza
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
ronuch, jesteś pewien że wskaźnik jest mniejszy? Może tylko okienko jest mniejsze w tej wersji bez obrotka? Ten układ w kształcie L o którym pisałeś to na pewno od dynamicznej kontroli ciśnienia oleju
To_mas, Folie przekładałem w mk1, tak że pewności nie mam jak to będzie w mk2. Drobne różnice były np ucięte zasilanie do zegarka analogowego ale wszystkie inne wyjścia są uniwersalne np do temperatury w miejsce zegarka i nad diodami, wskaźnik paliwa tak samo. Stąd moja sugestia żeby wymienić folie.
To_mas, Folie przekładałem w mk1, tak że pewności nie mam jak to będzie w mk2. Drobne różnice były np ucięte zasilanie do zegarka analogowego ale wszystkie inne wyjścia są uniwersalne np do temperatury w miejsce zegarka i nad diodami, wskaźnik paliwa tak samo. Stąd moja sugestia żeby wymienić folie.
-
- Gadatliwa bestia
i mam problem bo mam licznik z benzyny i tam brakowalo by mi tylko kontrolki od swiec zarowych pozatym tasma idealna i mam tez z diesla ale tam nie mam zasilania do zegarka i wtyczki do obrotka i nie wiem ktora zalozyc
-
- Gadatliwa bestia
założyłem ta taśmę z benzyny i od razu dorobiłem kontrolkę, wymieniłem diodę od oleju i świeci juz fajnie - tamta jak podpiolem do zasilacza to tez tak słabo świeciła - jakiś feler. Wskaźniki temperatury podmieniłem - jednak sa takie same, ale inna rezystancja jutro sie nim przejade zobaczymy co pokaże! Ale za to mam inny problem- przy wyciąganiu linki ze skrzyni została mi w środku ta plastikowa końcówka linki i niestety utopiła sie w oleju - co z tym zrobić pojeździć i zmienić olej bo za bradzo nie chce mi sie wyciągać skrzyni - tam byl chyba sam plastik to nie powinien narobić szkód w środku??
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja bym zostawił tak jak jest ewentualnie przepoił wtyczkę do świec żarowych bo oba czujniki są te same czarne i można je spokojnie podmienić , 2 opcja kupić czujnik ruvilaa trochę przekłamuje za dużo i będziesz miał z głowy
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;