AUDI AWX zagięty przewód od smarowania turbo

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
21Golfista21
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

AUDI AWX zagięty przewód od smarowania turbo

Post autor: 21Golfista21 » sob cze 13, 2009 19:53

witam, ja tym razem z takim zapytaniem: bo podczas odkręcania przewodu od smarowania turbo lekko on się zagiął na tym kolanku tuż nad turbo naprawdę nie jest to za wielkie zgięcie spłaszczył on się lekko i tu pytanie czy trzeba go wymienić czy będzie dalej spełniał swoją funkcje? czy nie zmieni to przepływu oleju itp itd? jakieś rady? może da się go naprawić? :helm:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » sob cze 13, 2009 20:07

najlepiej fota. jak jest to malutkie odksztalcenie - spokojnie. inna sprawa ze one ogolnei lubia sie tam ukrecac. mi juz raz tak poszedl i mialem do srodkowego tlumika na podwoziu olej :P z tego co piszesz powinno byc ok. mozesz sprobowac odgiac go spowrotem. ja swoj doginalem z palnikiem w lapie, zawsze mozesz sie tez w ten sposob pobawic

Awatar użytkownika
sagon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: sagon » sob cze 13, 2009 20:27

Nowy w aso kosztuje 130 zeta.Ja bym nie ryzykował utraty turbinki.Ta kosztuje minimum 600 zeta.
Ale mógłbyś zapodać fotki.Pompa podaje olej pod wysokim ciśnieniem od 4-7 barów.
Problem nie leży w przepustowości,bo ta będzie nawet po takim zagięciu,lecz w ilości oleju jaki będzie się mógł przebić.
I czy taka ilość zdoła dobrze nasmarować wałek przy wysokich obrotach,niskich z resztą też.

AFN 165,5@380,8

Awatar użytkownika
21Golfista21
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: 21Golfista21 » sob cze 13, 2009 22:27

dzięki chłopaki to jutro zapodam fotki i zobaczycie co i jak. Pozdrawiam PS. W ASO powiedzieli mi 170zł

Obrazek Obrazek

dodałem fotki, mierzyłem zagięcie to jest spłaszczenie niecałe 1,5mm ale na szerokości jest o te 1,5mm szerzej. Oceńcie sami :smoke:
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 13:12 przez 21Golfista21, łącznie zmieniany 1 raz.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”