nowy uzytkownik golfa II 1.6D 2 pytanka pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
gostek37
- Mały gagatek

- Kontakt:
nowy uzytkownik golfa II 1.6D 2 pytanka pomocy
Witam serdecznie mam taka sprawe jestem nowym uzytkownikiem golfa z 86 roku stary ale jary:) i mam takie pytanko wskaznik temperaturki silnika max dochodzi do polowy ale w moim golfiku wcale nie ejst tak cieplo jak chyba powinno byc leci takie letnie powietrze czy to normalne??
a drugie pytanko mam takie co do ogrzewania tylniej syzbo co moze byc przyczyna ze mi nie dziala?? czekam na jakies rady pozdrawiam
a drugie pytanko mam takie co do ogrzewania tylniej syzbo co moze byc przyczyna ze mi nie dziala?? czekam na jakies rady pozdrawiam
-
greg
1. jeśli wskazówka dochodzi do połowy (mniej więcej jak czerwona dioda) to termostat ok - należy sprawdzić czy na wężąch idących do nagrzewnicy (2 wężyki od silnika które niby wchodzą do kabiny) czy na nich masz taką puszeczkę to raz, chociaż o ile kojarze to jej w tym ro czniku nie było.
2. Jeśli nie ma to najpierw sprawdzać cięgło czy aby na pewno jak ustawiasz ogrzewanie na max. to jest to faktycznie tak ustawione a jeśli nie to moze być zamulona nagrzewniczka i należało by ją przepłukać.
2. Jeśli nie ma to najpierw sprawdzać cięgło czy aby na pewno jak ustawiasz ogrzewanie na max. to jest to faktycznie tak ustawione a jeśli nie to moze być zamulona nagrzewniczka i należało by ją przepłukać.
-
greg
bardzo ciekawe, - ja mam benzynowy silnik ale to nie powinno mieć zanczenia - ogrzewania są takie samegreg pisze:misiek10111, a wiesz że zaglądałem do kilku mk2 GTD i w żadnym jeszcze nie spotkałem? rocznikowo rózne od 1985 do 1991 - ciekawe dlaczego nie spotkałem....
tak jest zamontowana na przewodach do nagrzewnicy a działa to tak, że wodaleci jedną rurą do termostatu i puki on jest zamknięty to przepływa tym cienkim króćcem do węża powrotnego z nagrzewnicy(jest na nim trójnik), jak się termostat otworzy to woda przepływa przez na wylothanti pisze:Misiek czy ta pierdółka znajduje sie na przewodach od nagrzewnicy ja sie z czymś takim podobnym spotkałem ale to było odpowietrzenie układu chłodzącego( było w mk2 1,6D z 90 roku z chłodnicą bez odpowietrzenia
- Trochim
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=37127
i po co zakładasz dwa tematy? jeszcze jakiś czujny moderator mandat Tobie wlepi.
i po co zakładasz dwa tematy? jeszcze jakiś czujny moderator mandat Tobie wlepi.
Nissan Patrol K160