znalazlem na allegro taki patencik,
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84620802
nie mam niestety w moim Golfiku zadnych zabezpieczen, mam zamiar zalozyc alarm + cos jeszcze. Czy ten zawor moze spelnic dobrze zalozona mu role??
dziex
pozdrawiam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Moze to i niezłe, sam sie zastanawiam nad czyms takim.Moze ma ktos cos takiego??to niech sie wypowie czy warto zakładacben29 pisze:Witam,
znalazlem na allegro taki patencik,
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84620802
nie mam niestety w moim Golfiku zadnych zabezpieczen, mam zamiar zalozyc alarm + cos jeszcze. Czy ten zawor moze spelnic dobrze zalozona mu role??
dziex
pozdrawiam![]()

a po co, gość gasi silnik i wyłącznikiem (zamontowanym tylko jemu w wiadomym miejscu) zamyka dopływ paliwa i już mu fury na kołach nie dżwigną(po to jest ten elektrozawór by nie odpalić silnika - czyli odcięcie dopływu paliwa do pompy - mam na mysli silnik z pompą napędzaną z wału)flatron316 pisze:Elektrozawór jest ok ale jaki masz silnik?bo nie znam tych oznaczen a nie chce mi się szukać Jak jest pompa w zbirniku paliwa to ok jak to zwykły diesel albo benzyna na gażniku to musisz doliczyć zawór zwrotny na przewód powrotu do zbiornika
flat

HEHEHE To spróbuj do diesla założyć i zobacz jak ci odetnie paliwoa po co, gość gasi silnik i wyłącznikiem (zamontowanym tylko jemu w wiadomym miejscu) zamyka dopływ paliwa i już mu fury na kołach nie dżwigną(po to jest ten elektrozawór by nie odpalić silnika - czyli odcięcie dopływu paliwa do pompy - mam na mysli silnik z pompą napędzaną z wału)
To musisz założyć dodatkowy zawór u gazowników najlepiej pod podwoziem na przewód między zbiornikiem a parownikiemSałyk pisze:a jak ktos ma gaz ?

Bo ci nadmiarowym(zwrotnym) przewodem z filtra ropy ssał ze zbiornika ,że aż miło .Trzeba zakładać zawór taki zwykły (chyba za 20 pln kupowałem jak montowałem komuś) na ten przewód i nic ci nie pociągnie nie ma prawagrzybeks pisze:zakladalem cos takiego do disla i efekt byl taki ze popa dislowska ma mocne ssanie i przy zamkientym zawoze potrafila zasysac paliwo i silnik chodzil na wolnych obrotach a przy wiekszych gasl z braku paliwa na bezynie nie testowalem
Użytkownicy przeglądający to forum: Maximustut i 92 gości