, jesli chcesz podniesc dawke w celu uzyskania wiekszej mocy to pamietaj tez ze musisz podniesc cisnienie doladowania na turbinie
LDA w TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ćwierć obrotu (1/4), tylko musisz zdjąć plombę z tej sruby,(o ile ktos wczesniej juz jej nie sciagnol) i zazcznacz sobie polozenie oryginalne tej sruby zebys mial jak wrocic do poprzednich ustawien
, jesli chcesz podniesc dawke w celu uzyskania wiekszej mocy to pamietaj tez ze musisz podniesc cisnienie doladowania na turbinie
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
nie pompy a turbinykoVWal Mk2 pisze:ok. a cisnienie doladowania pompy jak zwiekszyc
wszystko mozesz poszukac na forum i napewno znajdzieszkoVWal Mk2 pisze:w jakim miejscu sie to robi? masz moze jakies foty zebym wiedzial o co kaman? i jakis opisik
masz tu magiczny link ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=72232&start=0
Po przestudiowaniu tego bedziesz mial juz jako taką wiedze aby mądrze i efektywnie podkrecic swojego dieselka
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
koVWal Mk2, jak zwiększysz dawkę,to silnik automatycznie zacznie bardziej kopcić i wtedy trzeba zwiększyć ciśnienie doładowania,żeby to kopcenie zniwelować.
[ Dodano: 03 Lut 2010 15:15 ]
Zwiększając dawkę i ciśnienie musisz to robić z umiarem,ponieważ nie masz ani manometru,ani IC...
Po zamontowaniu manometru i IC,można pozwolić sobie na więcej...ale także z głową,bo kolejną poprzeczką jest uszczelka pod głowicą
...
[ Dodano: 03 Lut 2010 15:15 ]
Zwiększając dawkę i ciśnienie musisz to robić z umiarem,ponieważ nie masz ani manometru,ani IC...
Po zamontowaniu manometru i IC,można pozwolić sobie na więcej...ale także z głową,bo kolejną poprzeczką jest uszczelka pod głowicą
- Michał_1977
- _

Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
koVWal Mk2, ktoś tu liczył niedawno,że dobry IC może dać nawet 10KM więcej...
...
Jest tu taki na forum co uzyskał ponad 100KM na seryjnych klamotach,ale z IC...
Poza tym możesz zerknąć do mojego tematu i będziesz wiedział jak modzić
Nawet ponad 100koVWal Mk2 pisze:Ile gdzieś by miał koni po wymianie pompy podkręceniu jej, zwiększeniu doładowania turbo, wycięciu kata i dodaniu IC?
Jest tu taki na forum co uzyskał ponad 100KM na seryjnych klamotach,ale z IC...
Poza tym możesz zerknąć do mojego tematu i będziesz wiedział jak modzić
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 16:26 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _

Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dokładnie.Oprócz tego,że ładnie wygląda pod maską,to nic poza tym w modzonym silniku...po prostu jest mało wydajny.Toshiba pisze:oryginalnego nie zakładaj,
Zakładasz taki np.od Mastera przed chłodnicę i wtedy taki zrobi konkretną robotę...wiem,bo jak założyłem u siebie,to poczułem znaczną różnicę,a i nie kopci już tak jak wcześniej
Tutaj masz tego do bólu...wsiorakiej maści
http://moto.allegro.pl/listing/search.p ... gory=18690