Przyspiesza jak zdejmę nogę z gazu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
c-master
Użytkownik
Użytkownik

Przyspiesza jak zdejmę nogę z gazu

Post autor: c-master » sob lut 06, 2010 14:09

Elo
Musiałem zmienić kpl wtrysk i przepustnicę z osprzętem (w starej była uszkodzona ośka przepustnicy) i po założeniu "nowych" części samochód z dołu ciągnie jak rakieta (benzyna i LPG) natomiast w wyższym zakresie obrotów już nie jedzie - dopiero jak cofnę nogę z gazu o jakiś 1 cm to czuć jak przyspiesza - znowu zamuli - puszczę gaz i znowu przyspieszy.

Rozebrałem wszystko jeszcze raz , poskładałem , sprawdziłem połączenia, możliwość "brania" lewego powietrza i dalej to samo....

Ktoś miał coś takiego ?

Samochód to Passat 1.8 B+G '89r silnik RP
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 14:09 przez c-master, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niooniek
Dave's Garage
Dave's Garage

Post autor: niooniek » sob lut 06, 2010 14:50

ja mam identycznie w mk2 1.6 + lpg. stwierdzili mechanicy, że mikser jest niedopasowany i jest nie do tego silnika. u mnie tak się dzieje zarówno na benzynie jaki i lpg.

Pozdrawiam :pub:

Awatar użytkownika
c-master
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: c-master » sob lut 06, 2010 14:58

no u mnie też na B i LPG ale przed wymianą tego nie było - więc coś jest nie tak - tylko co ?
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 14:58 przez c-master, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”