obudowa filtra powietrza golf 1,8 przepustnica w srodku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik

obudowa filtra powietrza golf 1,8 przepustnica w srodku

Post autor: Pawel_Mk2 » ndz lut 07, 2010 16:25

witam w filtrze powietrza w obudowie znajduje się taka plastikowa przepustnica w ktora stronę ona ma być otwarta.
jako ze nie mam rury tej do kolektora co idzie od tylu filtra jak już kupilem to nie było. i czy możne tak zostać ? . ona co daje ciepłe powietrze?? przecież podobno auto ma łapac zimne powietrze.
ale chodzi mi w która stronę ta przepustnice ustawić na stałe. chyba dam żeby łapał całkowicie od przodu. bo przecierz nie mam tej rury od tylnej czesci filtra do kolektora to stamtąd nie musi łapać chyba nie?? a bedzie otwarta na maksa od przodu.
chyba dodam zdjęcie żeby było jaśniej
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 07, 2010 16:45

możesz zostawić jak jest. Jesli ta klapka siedzi pośrodku jak na fotce to znaczy że ma zatarte ułożyskowanie, kropleka oleju i rozruszać, wówczas sama ustawi się na zimne i tak możesz jeździć, a w wolnej chwili podłącz wszystko tak jak farbryka zrobiła.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”