AAZ zaczął głośniej chodzic po wymianie kilku części :/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
AAZ zaczął głośniej chodzic po wymianie kilku części :/
Znajomy wymienił mi :
-koła zębate, pasowe
-uszczelanicze i uszczelki
-rozrząd
-skrzynie biegów
Po odpaleniu zauważyłem że klekota strasznie głośno, ale to niby w garazu się tak wydawało, lecz jeżdże już tak kilka dobrych dni i klekocze strasznie, coś jakby przy tym klekotaniu pukało/stukało, ogólnie silnik zdecydowanie głosniejszy niż do tej pory, odpala dosyć dobrze, spalanie bez zmian....
-koła zębate, pasowe
-rozrząd
-skrzynie biegów
Po odpaleniu zauważyłem że klekota strasznie głośno, ale to niby w garazu się tak wydawało, lecz jeżdże już tak kilka dobrych dni i klekocze strasznie, coś jakby przy tym klekotaniu pukało/stukało, ogólnie silnik zdecydowanie głosniejszy niż do tej pory, odpala dosyć dobrze, spalanie bez zmian....
Tak się zaczynają problemy z klinem na wale, czasami ktoś nie dokręci jak trzeba, da starą śrubę, albo nowe koło jest tandetne.mateusz_kajtek pisze:koła zębate,
Jeśli klekocze głośniej niż kiedyś to najprawdopodobniej źle ustawione są znaki na rozrządzie, albo trzeba będzie ustawić początek tłoczenia.
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
kolo pasowe się gibało, dlatego obawiałem się ze zaczyna się problem z klinem ale po rozebraniu wszystkiego okazało się że klin cały wał i gniazdo klina również nieruszone więc kupiłem nowe koło zębate i śrubę i wszytsko było mocno skręcone na klej kluczem z przedłużką około 1,5mt0mal pisze:Tak się zaczynają problemy z klinem na wale, czasami ktoś nie dokręci jak trzeba, da starą śrubę, albo nowe koło jest tandetne
tzn?t0mal pisze:albo trzeba będzie ustawić początek tłoczenia
NA SPRZEDAŻ MÓJ GOLFIK -> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3936548#3936548
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jak rozrząd zrzucany to nie ma opcji żeby utrafić idealnie tak jak był,wystarczy inaczej napiąć pasek żeby się rozjechał.Jak za twardo pracuje kąt wtrysku zbyt wczesny ,jak t0mal, pisze .Będę trzecimateusz_kajtek pisze:Znajomy wymienił mi :
-koła zębate, pasowe
-rozrząd
-skrzynie biegów
Po odpaleniu zauważyłem że klekota strasznie głośno

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
tak rozrząd był cały zrzucony, wymieniony pasek, napinacz, koło zębate i wymienione 3 uszczelniacze od strony rozrządu tak jak w pierwszym poście pisałem...munior pisze:Jak rozrząd zrzucany
czyli po wypłacie ustawiam kąt wtrysku i myślę że bedzie temat z głowy skoro już 3 osoby mówią mi to samo... dzięki panowiemunior pisze:kąt wtrysku, Będę trzeciktóry ci to mówi
NA SPRZEDAŻ MÓJ GOLFIK -> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3936548#3936548
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt: