bardzo duze spalanie i czuc benzyna w srodku czasem brak moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bardzo duze spalanie i czuc benzyna w srodku czasem brak moc
witam.mam golfa mk3 1,8 benzyna 90 km. z 96r. auto przerywa i szarpie jezeli sie mu da gwaltowniej gazu i na wolnych obrotach faluje.nie zawwsze jednak sie tak dzieje.poza tym auto bardzo duzo pali nawet ok 12-13 na trasie!!.czuc benzyna w srodku !!raz mnie tez zawiodlo nie chcial odpalic kecil ale nie chcial zaskoczyc i ani na kable nie pomoglo tylko dopiero na holu i to po przejechaniu ok 1 km zaskoczyl.prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje.pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Skoro czuć benzynę w środku auta to masz wyciek - to by tłumaczyło duże spalanie i przerywanie podczas gazowania. Jedyne co pozostaje do dokłada kontrola układu paliwowego wszystkich przewodów począwszy od baku aż do silnika. Szukaj zacieków - podłóż karton pod silnik na noc może uda się zlokalizować wyciek. Sprawdź drożność filtra paliwa, oraz czy nie masz przebicia na kablach wysokiego napięcia lub na "fajce" świecy.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
- karol2010
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
heh mialem podobny przypadek z tym ze nie potrafie stwierdzic ile mi palil benki bo jezdze na gazie. moja naprawde polegala na tym ze spuscilem to co mialem w baku. krotko mowiac mialem dziadoskie paliwo a po nim zatkany filtr. samochod wogole nie chcial palic i jezdzic na tym gownie. sprawdz benzyne albo zatankuj gdzie indziej.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- slawko333
- Forum Master

- Kontakt:
mialem to samo, sonda lambda najprawdopodobniej do wymiany, za duza dawke dostaje, zalewa go dlatego szarpie, zalewa dlatego duzo pali i smierdzi benzynka, bierz miernik i sprawdz sonde, albo podjedz gdzies gdzie ci to sprawdza, u mnie wymiana sondy pomogla jak narazie, bo zalozylem uzywke bo mialem za free z auta o bardzo malym przebiegu, autem az milo sie jezdzi, i paliwa tak nieubywa