kontrolka od świec niegasnie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

kontrolka od świec niegasnie

Post autor: slawko333 » wt mar 23, 2010 11:03

brat w td ma problem tego typu ze niegasnie mu kontrolka po odpaleniu od swiec zarowych, troche jest zaniepokojony bo mieszka w warszawie i dojezdza do pracy autem i niechcialby aby auto w trasie padlo, to jak mi napisal na gg
''bo ostatnio zauwazylem ze jak przekrece kluczyk i czekam za kontrolka zgaznie ale nie zapalam od razu tylko czekam jeszcze dluzej az cos pyknie pod tapicerka to pali na tyk tzn nie zajeknie wogole ale wlasnie ta kontrolka po zapaleniu auta sie wlacza za to jak wlaczam auto nie czekajac na to pykniecie czyli po zfasnieciu kontrolki swiec to potem ponownie sie nie wlacza ta kontrolka gdy juz auto jest zapalone ale czasme przy zimniejszym porazku ciezej mu jest zapalic''
na swieta przyjezdza, i moje pytanie , czy niema sie czym martwic naarzie i czy dojedzie na swieta do domu

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » wt mar 23, 2010 11:12

slawko333, przekaznik od swiec lub czujnik temperatury do sprawdzenia ale przy takim opisie to stawiam na czujnik :grin: poszukaj w wyszukiwarce duzo na ten trmat było nawet z tego co kojarze fotki tez były

[ Dodano: 23 Mar 2010 10:15 ]
dojechac dojedzie ja tez tak kiedys miałem jak jechałem w trase to jak mi sie diesel zagrzał to odłanczałem przewód od swiec na bespieczniku :grin: bo na goracym nie musi palic na swiecach
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 11:16 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.

mono_
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mono_ » wt mar 23, 2010 11:38

a jak dla mnie bład immobilajzera. mi tez nie gasła jak chcialem zapalić kluczykiem bez immo. na komputer i skasowac ale ja mam nowszego z immo, niewiem jak to w td.

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » wt mar 23, 2010 21:34

mono_, z tego co widze to no nie ma tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”