Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem golfa póki co nie narzekam bo nie mam na co jedyne co mnie zastanawia to fakt, że od pewnego czasu zniknęło u mnie oświetlenie wnętrza chociaż z tym też bywa różnie, miałem ściągnięty plastik który jest przy szyber i sprawa wygląda tak absolutny brak prądu do tych lampek jednak gdy przekręci się stacyjkę i prąd popłynie do szyber to i oświetlenie zaczyna działać (jednak trzeba mu trochę pomóc dotknąć pin z blaszką która trzyma żarówkę). I teraz moje pytanie co może być przyczyną takiego zajścia podejrzewam że masa ale kompletnie nie wiem gdzie szukać ów usterki. Proszę o jakiekolwiek porady. (jeśli temat był poruszany który może mnie nakierować a pominąłem go w "szukajce") to prosiłbym o nakierowanie. Za wszystkie opinie serdeczne dzięki.
Oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
Witam wszystkich
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem golfa póki co nie narzekam bo nie mam na co jedyne co mnie zastanawia to fakt, że od pewnego czasu zniknęło u mnie oświetlenie wnętrza chociaż z tym też bywa różnie, miałem ściągnięty plastik który jest przy szyber i sprawa wygląda tak absolutny brak prądu do tych lampek jednak gdy przekręci się stacyjkę i prąd popłynie do szyber to i oświetlenie zaczyna działać (jednak trzeba mu trochę pomóc dotknąć pin z blaszką która trzyma żarówkę). I teraz moje pytanie co może być przyczyną takiego zajścia podejrzewam że masa ale kompletnie nie wiem gdzie szukać ów usterki. Proszę o jakiekolwiek porady. (jeśli temat był poruszany który może mnie nakierować a pominąłem go w "szukajce") to prosiłbym o nakierowanie. Za wszystkie opinie serdeczne dzięki.
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
Oświetlenie wnętrza
kolego , ale nie świeci Ci tylko lampka oświetlenia wnętrza , czy nie działa tak samo oświetlenie zegara i podświetlenie wyłączników ?
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
tylko lampka wnętrza zegary, nawiewy wszystko hula aż miło
zauważyłem jeszcze że szyber dach sie nie otwiera na silniku po przesunięciu przycisku odpowiadającego za otwarcie dachu słychać "tyk" i na tym koniec może to ma coś wspólnego z tym oświetleniem również ?
zauważyłem jeszcze że szyber dach sie nie otwiera na silniku po przesunięciu przycisku odpowiadającego za otwarcie dachu słychać "tyk" i na tym koniec może to ma coś wspólnego z tym oświetleniem również ?
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
Oświetlenie wnętrza
czyli szyber nie otwiera sie w ogole, ani swiatlo sie nie pali? sprawdz kostki, moze jakis wtyk sie wypial z niej, moze jest wsadzone nie na swoje miejsce. wypnij lamkpe i sprawdz bo moze poprzednik cos lutowal i zlutowal ze soba oddzielne laczenia. jak masz mozliwosc to pozycz od kogos ten wlacznik i sprawdz i bedziesz wiedzial czy to sprawa samego wlacznika czy kabli.
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
to znaczy sprawa wyglądała tak że szyber normalnie się otwierał jak było światło, teraz nie ma światła w środku to i szyber nie pracuje jakby ktoś mógł mnie poprowadzić co gdzie i jaką kostkę sprawdzić ewentualnie kable to byłbym wdzięczny 
Oświetlenie wnętrza
sciagnij najlepiej lampke, podwaz z prawej strony plaskim srubokretem i wypnij ja, pozniej odepnij dwie kostki, jedna bardziej kwadratowa, od szybera i druga plaska i jest od swiatelek. wypnij cala. sciagnij pozniej taka plaska plytke ochronna i popatrz bo moze masz jakas sciezke przepalona. moze ktos z Twoich znajomych ma mk3 to pozycz sama lamkpe podepnij pod siebie i zobacz czy dziala...ja stawiam na sciezki albo polaczenie kostek:) pozdro;)
- Paweł Marek
- V.I.P.

Oświetlenie wnętrza
Dawidoosek, a nie zeruje się czasem licznik dzienny z każdym wyłączeniem zapłonu? jeśli tak - wymień bezpiecznik 21
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
Paweł Marek nie licznik dzienny jest ok, bezpieczniki mam wszystkie wymienione, nic ich nie przepala
- Paweł Marek
- V.I.P.

Oświetlenie wnętrza
no to już nie wykombinujemy chyba konkretnie na odległość. Są schematy, miernik do rączki i sprawdzamy czego we wtyczce brak - najpierw kable masowe brązowe
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
a mógłbym prosić jakieś schematy bądź linki naprowadzające mnie na tą elektrykę, bo elektryk ze mnie żaden 
- Dawidoosek
- Nowicjusz

Oświetlenie wnętrza
Witam panowie ostatnio zrobiłem filmik co do tego w jaki sposób reaguje szyber po naciśnięciu przełącznika zamieszczam film w linku
http://w887.wrzuta.pl/film/ajNbNQXoF9n/mov00301" onclick="window.open(this.href);return false; (z góry przepraszam za jakość ale myślę, że będzie wystarczająca)
Co myślicie o tym ? czy może to mieć związek z oświetleniem wnętrza ?
http://w887.wrzuta.pl/film/ajNbNQXoF9n/mov00301" onclick="window.open(this.href);return false; (z góry przepraszam za jakość ale myślę, że będzie wystarczająca)
Co myślicie o tym ? czy może to mieć związek z oświetleniem wnętrza ?