klamka tylna lewa(od kierowcy) mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wojtasiek
Nowicjusz
Nowicjusz

klamka tylna lewa(od kierowcy) mk2

Post autor: wojtasiek » pt maja 26, 2006 17:02

ostatnio założyłem nową klamke (kupiłem okazjonalnie za 7 zeta ale w sklepie nowiuśką :grin: ) do tylnych lewych drzwi otweirala dobrze prez jakies dwa tygodnie i teraz d**pa bo jak naciskam ten dzyndzelek to sie nei otweirają musze wcisnąć drzwi w okolicy zamka i wtedy odskoczą, to trzeba to nową klamke czy z ta sie da cos zrobić??

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » pt maja 26, 2006 17:07

Najlepiej nasmarować oryginał i nadspawać ten element który przy naciskaniu otwiera drzwi. Ten element sie zdziera i można zrobić małą nadlewkę i będzie git...

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » pt maja 26, 2006 23:36

Klamki w MKII nie nadspawasz (jesli chodzi o AL) juz próbowałem i sie nie da jest wykonana z takeigo stopu aluminium ze ludzie do spawania felg rozkładali rece. Najlepiej ja rozlozyc i zobaczyc co jest grane, porównac z oryginałem. Wina moze leżec po stronie zamka a nie klamki jesli musisz drzwi docisnąc

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob maja 27, 2006 00:01 przez Atomic10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pt maja 26, 2006 23:54

te podrobki sa wykonane ze zbyt miekkiego materialu, troche sie pouzywa i wszystkow nich ma luzy

lepiej kup orginalna uzywana

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob maja 27, 2006 08:28

Ja miałem podobny problem ale żeby otworzyć drzwi(przednie,nie wiem jaka jest klamka w tylnych)trzeba było mocniej nacisnąć niż zwykle.Rozebrałem klamkę i okazało się,że tam jest taki plastikowy dzinks który wypycha metalową część i on wyskoczył i niestety się wyrobił.Kupiłem nową klamkę w sklepie za 15zł.Nie pochodzi pewnie tyle co oryginał,ale w oryginale wyrobił mi sie gwint co się przykęca klamkę do drzwi.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”