zwarcie wskaznika temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. Mam problem ze nie dziala mi wskaznik temp. Zaczynajac to ze licznik jest dobry. Gdy wlaczam kierunek to miga mi kontrolka od wskaznika temperatury. Wskazowka czasem drygnie i opada. Podejrzewam ze gdzies zwarcie jest. Sprawdzalem ale nic nie widac. Golf 3 1.8 92 r p.s licznik podmienialem i to samo
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
w takim bądz razie przejrzyj kostke przy liczniku
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Jak włączysz każdy kierunek się tak dzieje? Jak włączysz awaryjne?
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
mam podobny przypadek u siebie w golfie a mianowicie wskażnik temp. nie pokazuje nawet 70 stopni po jakims czasie zaczyna mrógać kątrolka od temp. płynu wskażnik paliwa też zaniża i nie pokazuje mi tem oleju zaznacze ze czujnik od temp płynu jest nowy i od temp oleju tez nowy
TO jest własnie ból największy ELEKTRYKA. Cięzki orzech do zgryzienia. Nie wiadomo gdzie szukać zwarcia czy pod maską czy gdzieś w kabinie koło skrzynki z bezpiecznikami. Żeby ktoś dał jakieś wskazówki. Czujnik temperatury wymieniałem na nowy, podmieniałem z innego golfa i nic.
Masz możliwość wpięcia się do komputera?
Wyjmij bezpieczniki od kierunków ( 6 od prawej ) i zobacz czy znów będzie akcja. Zapewne nie. Jeśli tak to problem jest bardzo blisko, jeśli nie czeka nas zabawa. Dalszym krokiem którym bym szedł, to wyjmowanie żarówek z kierunków, przednia lewa, przednia prawa, itd. Musi być jakieś zwarcie, pytanie pozostaje gdzie. Kontrolka od temperatury, mruga razem z kierunkami? Stało się to nagle, po jakimś zdarzeniu? Fajnie by było wziąć inny licznik, tylko dla sprawdzenia czy jest sprawny.
Wyjmij bezpieczniki od kierunków ( 6 od prawej ) i zobacz czy znów będzie akcja. Zapewne nie. Jeśli tak to problem jest bardzo blisko, jeśli nie czeka nas zabawa. Dalszym krokiem którym bym szedł, to wyjmowanie żarówek z kierunków, przednia lewa, przednia prawa, itd. Musi być jakieś zwarcie, pytanie pozostaje gdzie. Kontrolka od temperatury, mruga razem z kierunkami? Stało się to nagle, po jakimś zdarzeniu? Fajnie by było wziąć inny licznik, tylko dla sprawdzenia czy jest sprawny.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Nie mam możliwości wpięcia się do komputera. Spróbuje wyjąć bezpiecznik i zobacze co sie bedzie działo. z Tymi zarowkami tez moge spróbować, ale chyba jakby bylo zwarcie to przy samym wlączeniu kierunku by szybciej migało a nie miga tak (czasem tak miałem ale to sie woda dostawala z przodu przy kierunku - wystarczylo wysuszyć). Jeżeli chodzi o mruganie to jest coś takiego. Chodzi kierunek i co pare pyknięć kierunku wlącza sie kontrolka od temperatury i czasem podnosi sie 2 cm wskazówka i opada. Licznik podłączałem już inny. Planowalem kupić sobie z obrotomierzem ale na kazdym szrocie z cześciami ktory bym nie podlaczyl to po przekreceniu kluczyka był ciągły dźwięk z licznika (piiiiii), natomiast gdy wlaczylem kierunek (lewy lub prawy) przestawało pipać <fuck>
zamieszczam kilka fotek.
Na 2 zdjeciu widać jak wskazówka podczas włączenia kierunku idzie do góry i nagle opada
Na 3 widać jak podczas jazdy wskazowka ani drgnie do góry

Na 2 zdjeciu widać jak wskazówka podczas włączenia kierunku idzie do góry i nagle opada
Na 3 widać jak podczas jazdy wskazowka ani drgnie do góry

Kolego na pewno wyciągnąłeś dobry bezpiecznik?
Numerek 17:
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
Możesz spróbować jeszcze odłączyć czujnik temperatury, zobaczyć czy też będą rewolucje.
Ciężko pomóc w takim wypadku, bo albo ktoś namieszał, albo miało miejsce jakieś zdarzenie, po którym tak zaczęło się dziać. Bez tego niestety na ślepo można tylko strzelać. Najlepiej wziąć miernik i po nitce do kłębka...
Numerek 17:
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
Jak zostawisz kierunek włączony przy otwartych drzwiach tak powinno się dziać. Na tych licznikach wskazówka nie wariowała?Licznik podłączałem już inny. Planowalem kupić sobie z obrotomierzem ale na kazdym szrocie z cześciami ktory bym nie podlaczyl to po przekreceniu kluczyka był ciągły dźwięk z licznika (piiiiii), natomiast gdy wlaczylem kierunek (lewy lub prawy) przestawało pipać <fuck>
Próbowałeś?z Tymi zarowkami tez moge spróbować,
Możesz spróbować jeszcze odłączyć czujnik temperatury, zobaczyć czy też będą rewolucje.
Ciężko pomóc w takim wypadku, bo albo ktoś namieszał, albo miało miejsce jakieś zdarzenie, po którym tak zaczęło się dziać. Bez tego niestety na ślepo można tylko strzelać. Najlepiej wziąć miernik i po nitce do kłębka...
Na pewno wyciągnąłem ten o ktory prosiłeś. Na tych licznikach wskazówka byla polozona po lewej stronie (na 0 stopni) ale przy wlaczeniu kierunku podnosila sie i opadala. Z tymi zarowkami nie probowalem. Czujnik temperatury odlaczalem i to samo sie dzialo. Mierzylem opor miedzy 1 a 4 pinem to wynosil w granicach 10v-12v
Ale na glupio oko po wyjeciu bezpiecznika od kierunków kierunki powinny automatycznie nie dzialas prawda ? a u mnie po wyjeciu bezpiecznika dzialaja nadal
Ale na glupio oko po wyjeciu bezpiecznika od kierunków kierunki powinny automatycznie nie dzialas prawda ? a u mnie po wyjeciu bezpiecznika dzialaja nadal