Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
wielblad2
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Ile wam pali diesel?
Wczoraj przy -17 trasa 140 km ,cztery sztuki na pokładzie ,nadmuch na pozycji 2,V-max nie więcej niż 110/h w porywach 120/h wyszło :6l/100km.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ile wam pali diesel?
Raz drugi przypominam o trzymaniu się tematu
Trzeciego nie będzie
Trzeciego nie będzie
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
moj na podkreconej dawce przy ciezkiej nodze lubi 8 zjesc
ale juz niedlugo zrobie temat o zasilaniu OR, bo jestem w trakcie skladania pozdro 
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- piotrekgal
- Forum Master

- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
co to jest...Bolekrsko pisze:moj na podkreconej dawce przy ciezkiej nodze lubi 8 zjesc
Ile wam pali diesel?
niedługo zejdziemy do litra naszymi TDI
proszę ktoś tu narzekał na ALH ze spalanie ma 9 l a tu koledze bilus pali 4l czyli 9l -4l=5l czyli albo sam ktoś kręci wałki i mówi że mu 9 pala i albo ktoś mu podprowadza rope z baku

mi przy tych mrozach teraz i przepalaniu w nocy auta wychodzi 6.7l
proszę ktoś tu narzekał na ALH ze spalanie ma 9 l a tu koledze bilus pali 4l czyli 9l -4l=5l czyli albo sam ktoś kręci wałki i mówi że mu 9 pala i albo ktoś mu podprowadza rope z baku
mi przy tych mrozach teraz i przepalaniu w nocy auta wychodzi 6.7l
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km

seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km

średnia 4.1 mi wyszła przy prędkościach 70-100 km/h i to nie była codzienna jazda tylko sprawdzająca ile spali najmniej. Średnia prędkość mi wyszła 65 km/h czas to był 2 godziny 2 minuty wg wskazań komputera pokładowego. Oczywiście, że przy normalnej codziennej jeździe, gdzie nie patrzę na średnio to jest 4.8 do 5.8 w zależności ile osób na pokładzie i jakie deptanko. W mieście max 6.5 l/100.
a mi w ostatnie mrozy wychodzi trasa 6L, miasto odcinki 3km-4km 8,5/9l, a 3 tygodnie temu zjadł przy -20 w ruchu miejskim-szklarska ponad 11l
, poza tym do wymiany chyba termostat.
Ile wam pali diesel?
nie wiem czy wynik jest w miare realny ale w golfie ASZ aktualnie FIS pokazuje deczko ponad dyche. Niestety ostatnio pokonuje niewielkie odcinki, duze mrozy no i rano chodzi przed domem nawet i 40-50 minut i nie iwem jak to wplywa na wkazania kompa. Wynik mimo to lekko przerażajacy. Lato z moja nogą to 6 łyka.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
wielblad2
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
bilus, 4.1 to moje marzenie nawet latem i to solo więc...........większość z nas wyrosła już z bajek.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
Mój przy 130 konikach i emeryckiej jeżdzie za nic nie chce zejsc poniżej 6l, odcinki po 13 km w jdną stronę do/z pracy i troche po mieście. Tera w te mrozy to podchodzi do 6,5l na 100. Ale uważam że to i tak dobry wynik jak na ilość koni i wagę auta i że autko raczej nie dochodzi do 90st na wskazówce w chłodnicy. Ale nic byle do wiosny i spalanie wróci do 6/100 w mieście. Kiedyś jak go troche podeptałem to mi wyszło 7/100. To wszystko wyliczenia na papierze bo kompa z wyświetlaczem nie mam.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Ile wam pali diesel?
wielblad2 skoro nie wierzysz w 4.1 to jak skomentujesz instruktorów ecodrivingu którym wychodzi po 2 litry? Ja mam zwykłego TDI na pompie 90 konnego i mi takie średnie wychodzą. Znowu ja nie mogę uwierzyć jeśli komuś mającemu 90 konnego TDi wycgodzą średnie ponad 6 w trasie albo ktoś pisał o 9 litrach??!! przy najbliższej okazji nagram filmik i wrzucę na youtube oczywiście dostaniesz link jako pierwszy:) Podkreślam po raz który już że średnia 4.1L/100 km to nie jest średnia z jazdy codziennej. Była to trasa z Olsztyna droga nr 16 i 15 w kierunku Torunia odcinek 130 kilometrów jechałem tak aby wyszła ja najmniejsza średnia, z prędkościami 70-100 km/h. Natomiast gdy jadę "normalnie" czyli z prędkościami 110-150 km/h to średnia wychodzi ok 5.0-5.5 L/100.