Wymiana Licznika , Zegarów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jjaworskyy
- Użytkownik
ważne żeby sie skala zgadzała, testowałem tez licznik z mfa i tez było dobrze tylko ze wyzionał ducha;]
- Paweł Marek
- V.I.P.
karol2010, widzę obecnie na Allegro 3 liczniki z numerami jak Twój to po pierwsze, ja bym po prostu taki zakupił żeby nad tym nie myśleć. Po drugie - niestety po numerach nie bardzo można wywnioskować z ETKI jakie inne liczniki byłyby odpowiednie, ponieważ ETKA nie zna wielu numerów liczników między innymi Twojego.
Ale ETKA podaje do ADZ te same numery co do pozostałych 1.8 i 2.0 8V ze skrzynią manualną, a różnice numerów wynikają z obecności lub braku MFA albo srebrnych tarcz.
Jeszcze możesz poszukać na forum o naprawie wyświetlacza - jeśli jest taki na gumki stykowe to może być prosta rzecz, ale pewnie już masz inny
Ale ETKA podaje do ADZ te same numery co do pozostałych 1.8 i 2.0 8V ze skrzynią manualną, a różnice numerów wynikają z obecności lub braku MFA albo srebrnych tarcz.
Jeszcze możesz poszukać na forum o naprawie wyświetlacza - jeśli jest taki na gumki stykowe to może być prosta rzecz, ale pewnie już masz inny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
właśnie mam na te gumki stykowe czyściłem je , czyściłem styki ale pupa nić nie idzie. Zdaje mi sie , że to kwestia wyświetlacza. Pojadę jutro na złom może uda mi się kupić dobry licznik do mojego silnika z tymi numerami licznika i może bedzie wszystko dobrze śmigać. Spróboje też wymienić sam wyświetlacz czasem są uszkodzone liczniki a u ,mnie tylko wyświetlacz padł zobaczymy pokombinuje a jak rozwiąże temat to napisze. Dzięki wszystkim za rady bo temat dla mnie jest o tyle trudny bo jestem zielony z tematu elektryki 

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- jjaworskyy
- Użytkownik
to skoro juz mowa o liczniku... Kupiłem licznik z obroto trw i nie działa mi podświetlenie zegarka. Czy wystarczy wymienić żaróweczke czy cały wyświetlacz? 

- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak odwrócisz luicznik za kazdym wyświetlaczem masz zarówke wymieniasz i z głowy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII