Kontrolka żarzy, wysokie napięcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Kontrolka ładowania żarzy się na wolnych obrotach, po włączeniu np świateł juz jest ok. Mierzenie pokazuje: aku 13,2, ładowanie na wolnych 15, ładowanie po przygazowaniu 14,6. Regulatro wymieniony tydzień temu. Jest się czym martwić? Brałem pod uwagę przekłamanie miernika, ale wykluczam je raczej ze względu na tę kontrolkę. aha, akumulator swieżo po naładowaniu i łuższej trasie jeśli to ma jakieś znaczenie.
Silnik 1896 D, 1X.
Silnik 1896 D, 1X.
Ładowanie na wolnych obrotach masz za wysokie - powinno oscylować przy 14,4V, niektórzy producenci zalecają maksymalnie 14,4V dla danego modelu aku.
W mierniku musi być nowa bateria, inaczej potrafią przekłamywać o kilka V.
Jaki kupiłeś regulator ? Jak coś taniego, bez firmy to niestety, wiele takich nie działa od początku lub padają po kilku - kilkuset km.
W mierniku musi być nowa bateria, inaczej potrafią przekłamywać o kilka V.
Jaki kupiłeś regulator ? Jak coś taniego, bez firmy to niestety, wiele takich nie działa od początku lub padają po kilku - kilkuset km.
- Quintus
- Użytkownik
mam gdzies specyfikację, zobaczę jaka marka tego regulatora była.
edzio co konkretnie masz na myśli?
edzio co konkretnie masz na myśli?
Co mam na myśli?,to że akumlator w stanie spoczynku nie może mieć ponad13V,jest to technicznie niemożliwe.
- Quintus
- Użytkownik
ok, w takim arzie nei zawracam sobie gitary. Części jakie wymieniłem to: Pierścień ślizgowy komutator Bosch tdi as i regulator alt Vw prosty HP 100-343, wiec pewnie jakiś noname. hmm jechałem przed chwilą i na zimnym silniku zaczęł ami mrugać kontrolka chłodziwa, stanąłem to przestała, coś tam chyba zaczyna wariować.