Witam,
otóż dzisiaj miałem wymienione światła przednie- całe nowe reflektory na takie same (tylko zamienniki). Ładnie świecą jeśli chodzi o moc światła, ale nie podoba mi się trochę odległość na jaką świecą- tzn dość "blisko maski". Pokrętłem regulacji świateł po lewej od włącznika świateł ustawiłem sobie możliwie "najdalsze " świecenie jednak jechałem teraz i raczej mnie to nie zadowala a na długich nie mogę jeździć bo oślepię wszystkich na drodze. Pytanie: Czy podczas jak montowali mi światła to można coś regulować (podczas samej czynności montażu)- czy coś tam się ustawia itp itd czy to tylko czysty montaż na "sztywno" a jedyną regulacją jest ta pokrętełkiem w kabinie?
Światła i odległość świecenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światła i odległość świecenia
oczywiście, że światła się ustawia...przy lampie są śruby do regulacji w dwóch płaszczyznach. Światła ustawia się wg wytycznych a pokrętłem w aucie ustawiasz w zależności od obciążenia auta...jak auto obciążone aby nie oślepiać kierowców jadących z przeciwka. Przy ustawianiu świateł potencjometr w aucie ustawiamy na "0" Co do samej regulacji lamp, można zrobić to samemu, ale moim zdaniem lepiej podjechać na stację diagnostyczną gdzie zrobią to prawidło w 5min...kasując 10-15zł...a czasami nic nie chcą - dadzą wizytówkę aby na przegląd przyjechać.