Witam.
Mam takie pytanie, czy pod pin S brazowo czerwony kabel, mogę podłaczyc cos wiecej niz radio? Mam na mysli transmiter FM. denerwujace jest wyłączanie go osobno, a tak by gasł z radyjkiem. Czytałem troche i konkretnej odpowiedzi nie ma, jedni twierdza ze nie powinno sie nic podłączać, zeby kostki w stacyjce nie przeciazac, inni nawet cb radio podłączają.
Mam zamiar domontować drugie gniazdo zapalniczki takze brak pradu na postoju bez kluczyka mi nie przeszkadza(w normalnym jest prad stały)
Pin S rozwianie wątpliwości
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dla pewności możesz zastosować przekaźnik...możesz też ten transmiter FM podłączyć pod sterowanie anteną z radia (remote) - to samo co się używa do sterowania wzmacniaczami. Transmiter będzie wtedy zasilany z radia.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Transmiter FM nie ciągnie tyle prądu, żeby uszkodzić styk w stacyjce - spokojnie można go tam podłączyć, ewentualnie tak, jak Qto napisał - to będzie nawet lepiej, bo transmiter będzie włączał się razem z radiem (możemy mieć przecież radio wyłączone i włożenie kluczyka włączy transmiter, a radio nadal będzie wyłączone).