Brak oświetlenia wewnątrz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak oświetlenia wewnątrz
Witam i błagam o pomoc.nie działają mi szyby ,szyberdach,radio oraz oświtlenie wewnątrz,a stało się to tak... jakiś czas temu wyjeżdżałem za granice i w ostatniej chwili okazało się ze nie dziala mi gniazdo zapalniczki potrzebne do zasilania nawigacji, chodż bezpiecznik był dobry więc w swojej głupocie postanowiłem sie podłączyć na biegu z kablem i gniazdem matką do lapki nad szybą z tyłu nad miejscem pasażera za kierowcą i bingo podziałało ale tylko przez godzine , póżniej jak juz wymieniłem wyżej wszystko padło w środku prócZ podświetlenia gózików centralki i szyb od strony kierowcy i tak zostało mi tylko ręczne wajchowanie szyberdachem by zaczerpnąć powietrza świeżego i podśpiewywanie sobie gdy czas się dłuży w podróży... czy ma ktoś możę pojęcie co mogło sie spalić i jak się do tego dostać????dodam ze spalił się bezpiecznik 30A lecz wymiana nic nie dała ,a jeżdżę golfem 4 99 rok 1.9tdi 90 km błagam o pomoc p,s jak wszystko padło to gniazdo zapalniczki jakoś samo się naprawiło i
i dojechałem do celu

Ostatnio zmieniony pt cze 01, 2012 00:38 przez tomek28, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
nie działa nic
Rozumiem emocje i to, że pewnie "z komórki" - jednak Kolega przeredaguje to troszkę, bym mimo dopiero wybierania się na imprezę - zrozumiał ten tekst! 

brak oświetlenia wewnątrz

no i jest! wszystko wróciło do normy i ku mojemu zaskoczeniu nawet szybki działają
to było takie banalne ze az mi wstyd
wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!!! a korzystając z okazij mam jeszcze jedno pytanie-wczoraj zaświeciłaq mi się czerwona kontrolka z wykrzyknikiem w kółeczku wraz z potrójnym syg. dziekowym (nie od ręcznego)wyczytałem ze to od temperatury i rzeczywiście było mało płynu w zbiorniczku- dolAŁEM ,ale jeszcze nie robiłem "jazdy próbnej"czytałem też żę to moze byc od płynu chamulcowego i tego tez jest mało ale nie mam go gdzie dziś kupić . dodam jeszcze ze abs tez mi sie zapala. pozatym auto pracuje normalnie zadnych spadkóm mocy itp.... i teraz pytanie ponieważ za godzine musze jechac do roboty czy nic sie złego nie stanie,auto mi nie stanie gdzies po drodze jak tego płynu dzis nie doleje?

Ostatnio zmieniony pt cze 01, 2012 00:37 przez tomek28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
nie działa nic
Płyny muszą być w normie. Od tego są przeźroczyste zbiorniczki czy bagnecik, oprócz sygnałów alarmowych których np. Golf 1 jeszcze nie miał a też był prawidłowo używany.
Posprawdzać, a gdy sygnał się powtórzy - dokładnie obejrzeć jak wygląda (czyli od czego jest) ta lampka która świeci i wówczas można będzie myśleć.
Posprawdzać, a gdy sygnał się powtórzy - dokładnie obejrzeć jak wygląda (czyli od czego jest) ta lampka która świeci i wówczas można będzie myśleć.
pouzupełniałem płyny tzn chłodzenia i hamulcowy i niestety owa kontrolka dalej piszczy trzy razy i świeci, co jakis czas ,a wygląda ona tak- wykrzyknik w czerwonym kółku i całość w nawiasie również czerwonym ,znajduje się miedzy zegarami- obroto i prędkościomierzem, tam gdzie znajdują się kontolki rezerwy czy oleju. dodam że abs rónież się zapala czy może to mieć związek? ico to może być skoro płyny są ok...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
nie działa nic
Posprawdzać napięcia w instalacji pojazdu, ładowanie; można też do znajomego podjechać na kontrolę błędów.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie działa nic
zobacz czy bezpiecznik na akumulatorze się nie topią...
...i edytuj tytuł tematu bo niestety ale poleci do zsypu
...i edytuj tytuł tematu bo niestety ale poleci do zsypu
przyczyną okazała się niedomknięta wtyczka bezpieczników na akumulatorze,problem znikł...