elektryczne szyby

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mihau179
Nowicjusz
Nowicjusz

elektryczne szyby

Post autor: mihau179 » pt lip 06, 2012 01:07

Witam, zastanawiam się nad założeniem elektrycznych szyb tak dla wygody. Zainteresowałem się jednym zestawem na allegro:
http://moto.allegro.pl/podnosniki-szyb- ... 44221.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co możecie powiedzieć o tym uniwersalnym zestawie? długo może wytrzymać, silniczek się nie przegrzewa, słyszałem że często zębatka nawala.Trudno takie zamontować do 5d.
Na koniec miałby ktoś jakiś schemat jak takie zamontować, poczytałbym przed ewentualnym kupnem i waszych opiniach.
Pozdrawiam

michael.golf
Ma gadane
Ma gadane

elektryczne szyby

Post autor: michael.golf » pt lip 06, 2012 02:21

NIE KUPUJ TAKIEGO SZAJSU !!!!! i za tyle pieniędzy.
fakt że z 10 lat temu kupiłem taki wynalazek do golfa II (nie wierze żeby teraz były lepsze)
namówiłem elektryka na montaż (nie bardzo chciał zakładac) ale że znależc do golfa II oryginał nie szło więc założył,
ale po chyba 20 naprawie wymontował to i wywaliliśmy na śmietnik.
do golfa III bez problemu za te pieniądze znajdziesz używany oryginalny zestaw na przekładke
i będziesz zadowolny-ten sam elektryk założył mi 5 lat temu do golfa III taki zestaw i mam go do dzisiaj.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

elektryczne szyby

Post autor: Mavrick » pt lip 06, 2012 15:00

Kolego poszukaj lepiej org elektryki...ja swego czasu zestaw z pelnym okablowaniem i boczkami do 3d kupilem za 500zl.

Jak chcesz to moge podac Ci numer do kolegi ktory zajmuje lub tez zajmowal (dawno sie z nim nie widzialem) skupem goferow 3 z przeznaczeniem na czesci:).

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

elektryczne szyby

Post autor: skaktus » pt lip 06, 2012 15:38

Kilka osób na forum ma takie uniwersalne podnośniki i nie narzekają. Bajer polega na tym aby wymontować z ori podnośnika ręcznego sprężynę utrzymującą szybę w jednej pozycji (uniemożliwiającą opadanie) i wsio.

mihau179
Nowicjusz
Nowicjusz

elektryczne szyby

Post autor: mihau179 » pt lip 06, 2012 22:00

no trochę się dowiedziałem, zapytałem się elektryka co się tym zajmuje i powiedział że te Chińskie podróby to szajstwo. pochodzi góra miesiąc lub mawet jeden dzień zależy ile razy będzie się otwierać szyby. dostałem też zdjęcie montażu tego.
To jest wykonane z plastiku a by podnieść szybę lub ją opuścić to potrzeba pewnej siły a te żebatki popękają.Chyba dobrze mi powiedział:)
Obrazek

Wie ktoś w jakiej cenie dostanę ele ori na przód do 5-drzwiówki z załym okablowaniem i przełącznikami, albo jak ktoś by miał taki zestaw na sprzedasz prosiłbym o PW.

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

elektryczne szyby

Post autor: Mavrick » wt lip 10, 2012 15:06

Tu masz przod:
http://allegro.pl/elektryczne-szyby-vw- ... 50584.html" onclick="window.open(this.href);return false;
do tego musisz dokupic wiazki drzwiowe i wiozke ktora idzie pod decha.

Komplet na tyl:
http://allegro.pl/mechanizm-podnosnik-e ... 32015.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”