Pomoc w identyfikacji wtyczek

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szymeek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Szymeek » wt sie 07, 2012 15:57

Mam, mały problem, ostatnio założyłem do siebie Air Bag i mam problem bo została mi jedna wtyczka i nie wiem gdzie ją wpiąć
Kostka czerwona, kabelek biało-szary Obrazek

Przy swapie el.luster została mi jedna kostka z wejściem męskim
Wtyczka biała, kabelek biały
Obrazek

Po za tym w skrzynce mam jeszcze parę kostek których nie potrafię zidentyfikować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prosiłbym w miarę możliwości o pomoc :pub:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=525484" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
peja2000
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: peja2000 » wt sie 07, 2012 20:18

wiec kabel biało szary służy do podłączenia do listwy VAG tak abyś mógł później diagnozować poduchy....
kabel biały z lusterek podłączamy do ściemniacza oświetlenia kokpitu, będziesz zmieniał jasność oświetlenia zegarów to zmieni się natężenie światła na sterowaniu lusterka.....
daj znać z jakich wiązek wychodzi reszta kabli to postaram się rozkodować :pub: i jaki masz kod silnika

Jadę powoli... Ale przed Tobą :D

Awatar użytkownika
Szymeek
Ma gadane
Ma gadane

Re: Pomoc w identyfikacji wtyczek

Post autor: Szymeek » wt sie 07, 2012 23:48

peja2000 pisze:wiec kabel biało szary służy do podłączenia do listwy VAG tak abyś mógł później diagnozować poduchy....
kabel biały z lusterek podłączamy do ściemniacza oświetlenia kokpitu, będziesz zmieniał jasność oświetlenia zegarów to zmieni się natężenie światła na sterowaniu lusterka.....
daj znać z jakich wiązek wychodzi reszta kabli to postaram się rozkodować :pub: i jaki masz kod silnika
Gdzie jest ta cała listwa VAG? Ten kabelek jest cały biały, nie odpowiada on czasem za grzanie luster? Dodam że sterownik lusterek mi nie świeci

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=525484" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
peja2000
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: peja2000 » śr sie 08, 2012 15:53

autodata pokazuje ze biały idzie do oswietlenia przełącznika lusterek,
listwa Vag, jest to złącze wielopinowe i idzie tam kabelek od immo, poduszek, centralnego, modułu komfortu, z tego co pamiętam to kabel od immo tez ma biało-szary kolor

Jadę powoli... Ale przed Tobą :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”