Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Katalizator out
Nie ma praktycznie żadnej różnicy,a faktycznie auto od dołu szybciej się zbiera,nie wiem jak nakręcić wam film,żebyście mogli usłyszeć:)
katalizator OUT
" onclick="window.open(this.href);return false;
katalizator OUT
" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Katalizator out
Hahahahaha dobre ujęcie 
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Mój kat out.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam 
Katalizator out
Wrzucę kilka filmików odnoście "cat OUT + końcowy OUT" 
Nie są to moje filmiki ale tak to wygląda mniej więcej
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Nie są to moje filmiki ale tak to wygląda mniej więcej
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Nie no ale kopcą
Dźwięk już jakoś bym zniósł ale nie te czarne chmury
Powinni tego zabronić 
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Katalizator out
U mnie nie ma żadnego kopcenia
Nie kopci wcale
a dźwięk jest o niebo lepszy niż po samym wycięciu kata 
Katalizator out
a gdzie tu kopcenie. Troszke ten borewicz ale kto wie co tam z amody sa no i jaki dokladnie silnik siedzi.
Dzwiek to do kitu moim zdaniem.
Dzwiek to do kitu moim zdaniem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
skalniak123
- Mały gagatek

Katalizator out
Zakupiłem golfa 4 silnik ALH czyli VP a turbina VNT. Męczyłem się długo z notlaufem, oczywiscie czytałem obszzerny temat na tym forum i robiłem poszczególne etapy zgodnie z instrukcją. Wymieniłem węże, wymieniłem N75, wyczyściłem kolektor dolotowy, wyczysciłem Egr i zaślepiłem go i tak dalej był notlauf aż znajomy mi zaproponował żebym wycioł katalizator. Mój golfik rocznik 2001 i niby ma nalatane 250 tys (pewnie ma więcej) więc wyciołem i dzisiaj jak jechałem trase 120 km to go troche pogoniłem i nie złapał notlaufa
(tfu odpukać). Jednak martwi mnie pogwizdywanie z rury wydechowej na postoju na biegu jałowym szczzególnie jak zapale auto dopiero co. Co to może być ?? Dodam że mam wybity tylko ten monolit z kataizatora czyli ta puszka została tam pusta i mechanik mi nie wspawał tam rury. Czy tak można jeżdzić??
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Katalizator out
Turbo sobie świszczy... a dlaczego bo miałeś i pewnie nadal masz problem z wysterowaniem ciśnienia doładowani, to że nie łapie odcięcia nie znaczy wcale, że turbo działa prawidłowo, przy zapieczonych kierownicach często taki dźwięk można zaobserwować.skalniak123 pisze:Jednak martwi mnie pogwizdywanie z rury wydechowej na postoju na biegu jałowym szczzególnie jak zapale auto dopiero co. Co to może być ?
Pewnie, że można, co to za problem, nawet lepiej bo jakiś nadwrażliwy diagnosta nie będzie miał powodu do lamentu ..skalniak123 pisze: Dodam że mam wybity tylko ten monolit z kataizatora czyli ta puszka została tam pusta i mechanik mi nie wspawał tam rury. Czy tak można jeżdzić??
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina
170PS 250Nm
Fiat 500 S 0.9 TwinAir 80PS Blue Italia
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
-
skalniak123
- Mały gagatek

Katalizator out
znaczy chodzi mi oto czy nie lepiej wspawać rurę w środku tej puszki po katalizatorze ??
Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
- italiano_83
- V.I.P.

- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Katalizator out
Nie widzę takiej potrzeby.skalniak123 pisze:znaczy chodzi mi oto czy nie lepiej wspawać rurę w środku tej puszki po katalizatorze ??
To nie o tym temat, ale żeby złapał odcięcie muszą być spełnione pewne warunki, przeładowanie na odpowiednim poziomie przez odpowiednio długi czas.skalniak123 pisze:Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic
170PS 250Nm
Ducati Monster
696+
Ducati Monster
Katalizator out
jak bylem ostoanio u Roberta na programie w Gdansku to tez zero bledów a wykrylismy ze sie cos przycina w geo. Nie bylo to jakos mega widoczne ale dawalo sie we znaki.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Katalizator out
To powiadaćie ze w 1.9 tdi AHF można na luzie kata wywalać i nic nie bedzie wariować ??? Jurowybieram sie na chipa do mastersa i nie wiem czy z katem czy bez kata sie wybrac