agrala pisze:Z pierwszego postu wywnioskowalem ze kolega zamierza kupic sterownik do poduch na CANie wiec podalem na jakich pinach jest CAN w takich sterownikach.
nooom wiem - ja cię rozumiem tylko on ma wtyczkę 50pinową i samo info o CAN mu tu mało się przyda - wybaczcie co napisżę ale on od początku zabiera się od dupy strony. Po 1 zadawał pytania o sterownik silnika - z tego co mi wiadomo już go kupił, ale jego ignorancja jest tak wielka, że nie poczytał ze zrozumieniem porady montażu can do aut bez. Z tego co wiem - teraz próbuje odczytać pin ze sterownika silnika z rocznika 1999/2000 bo mu macher powiedział że tak trzeba. Potem szukał sterownika abs z can oczywiście takiego co nie będzie wymagał przeróbki wtyczki, następnie pyta o airbag tj piny odpowiedzialne za CAN. Owszem dałeś info ale to mu nic nie da bo po 1 nie czyta schematów, auto zaprowadzi znowu do machera - więc może macher czy mechanik - jak zwał tak zwał niech zapyta czego nie wie - bo tak to jest jałowa dyskusja.
Najgorsze jest to że on nie da sobie pomóc, bo na skróty się nie da - chyba że tylko wymiana sterownika silnika + licznik VDO 1J0 920 822/842
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5