Szalejąca elektryka, wszystko po kolei się sypie.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
michaltrzebnica
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: michaltrzebnica » śr paź 17, 2012 07:47

panowie mam coś z elektryką w aucie, przybliże trochę temat może ktoś ogarnie co może być przyczyną. Zacznę od tego co "wynajdowałem" jako pierwsze.Nie podświetlają mi się przyciski od panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy.Drugą sprawą jest to, że lampka w drzwiach zapala się tylko i wyłącznie jak drzwi są niedomknięte (lampki w środku tak samo reagują). Następna rzecz którą odkryłem niedawno i która wzbudziłą u mnie kupę smiechu to fakt, że gdy stoję na postoju(na zgaszonym silniku) i dam głośno muzykę w samochodzie zapalają się ledy do jazdy dziennej Mam też ori navi MCD i z nią też jest problem, włączyła mi się może z 2 razy przez ostatnie 3 tygodnie. Wsadziłem w jej miejsce normalne radio ale dzisiaj chciałem przelutować kabelki bo były na mostki i dalej nic. Okazało się też (wszystko podpięte tak jak było), że radio nie zapamiętuje ustawionych funkcji ( wcześniej tak nie było ) , raz tylko zapamiętało co potwierdza to, że wszystko jest dobrze podłączone.Ostatnią rzeczą którą do tej pory udało mi się zauwazyć to fakt, że gdy jade na LEDach w dzień i chcę komuś mrugnąć długimi to podświetla mi się panel climatronica. I zapomniałbym jeszcze o jednym - gdy stoje na postoju na wyłączonym silniku szyby raz działają bez przekręcenia kluczyka a raz nie .mam dziwne wrażenie, że to ten smieszny LED z przodu komplikuje sprawe. jak silnik jest wyłączony i LED sie nie pali moge mrugać długimi i climatronic się nie podświetla. Nie mam pojęcia co może być przyczyną a sam na elektryce cienko się znam. Nie chciałbym też od razu oddawać auta do elektryka bo u mnie w mieście jest tylko dwóch którzy dobrze ogarniają temat ale z tego jeden jest mega drogi a do drugiego się dopchać to tragedia. Ma ktoś jakiś pomysł ? Jakikolwiek ? pozdrawiam

Awatar użytkownika
Waqa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Szalejąca elektryka, wszystko po kolei się sypie.

Post autor: Waqa » śr paź 17, 2012 10:32

michaltrzebnica pisze: .mam dziwne wrażenie, że to ten smieszny LED z przodu komplikuje sprawe.
no to odłącz i sprawdź czy wszystko wróciło do normy.

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » śr paź 17, 2012 14:47

Waqa pisze:no to odłącz i sprawdź czy wszystko wróciło do normy.
dokładnie. Wszystko zalezy jakie masz te ledy i jak je podłaczyłeś.

Awatar użytkownika
michaltrzebnica
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: michaltrzebnica » śr paź 17, 2012 15:48

nie podłączałem ich sam, poprostu kupiłem auto z nimi a to było robione w niemcowni jeszcze. pracuje w tym tygodniu długo i nie mam czasu na ich demontaż i sprawdzenie do czego są podłączone, myslałem, że może ktos zasugeruje inną usterke.

Aligator30
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Aligator30 » czw paź 18, 2012 09:03

Waqa pisze:Wsadziłem w jej miejsce normalne radio ale dzisiaj chciałem przelutować kabelki bo były na mostki i dalej nic. Okazało się też (wszystko podpięte tak jak było), że radio nie zapamiętuje ustawionych funkcji ( wcześniej tak nie było ) , raz tylko zapamiętało co potwierdza to, że wszystko jest dobrze podłączone.
oryginalne radio gama jest inaczej podłączone jak inne radia może tu leży przyczyna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”