Radio zasilanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Radio zasilanie
Witam nie dawno włożyłem do mojego auta bory nowe radio nie oryginalne i w jaki sposób mogę zrobić że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie wyłączało się tylko działo cały czas...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Radio zasilanie
trzeba by jego oba kable plusowe czyli ten od pamieci oraz ten do którego ma dochodzić plus po zapłonie podpiąć razem pod stały plus, np od wtyku zapalniczki. Tylko że wiele odbiorników ma trendencję do zżerania prądu i zostawienie auta z tak podpiętym radio może zaskutkowac kiedyś kłopotem z odpaleniem. Lepiej zrób standardowo zamieniając tylko plusy na kabkach od radia, zwykle sa złączki w tym celu na żółtym i czerwonym. Wówczas słuchanie bez kluczyka bedzie niemożliwe ale nie bedzie gubił pamięci ustawień. Jest jeszcze p[cja dodatkowego włącznika na kablu z plusem stałym o ile interesuje cię takie niepiękne rozwiązanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.